am cazut de acord, in privat! s-a decis, divortam... nu avem nimic de impartit, am implinit si anul...
ce avem de facut?
cat costa?
daca suntem AMANDOI de acord cu acest divort si nu avem nimic de impartit, ne mai trebuie avocat?
vrem sa terminam cat mai repede, si fara prea multa bataie de cap.
Nu este neaparata nevoie de avocat, dar ar fi bine macar cererea sa fie redactata de un specialist in domeniu.
Cat despre costuri....39 lei taxa de timbru si 0,30 lei timbru judiciar.
uau! =D> atat de *putin? cat despre timp? ce imi puteti spune? suntem chemati? sunt multe termene? ne trebuiesc martori ceva? cred ca suntem cel mai fericit caz de divortati :)) ne e doar frica de sistem caci nu stim cum functioneaza
mentionez ca in prezent suntem amandoi atat de "de acord" si de impacati cu ideea incat nu dorim decat sa se termine frumos, rapid si ieftin, avem o mare groaza de birocratii si chestii de genul.
Divorţul prin acordul părţilor. Divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordurilor ambilor soti , daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
-pana la data cererii de divort a trecut cel putin 1 an de la incheierea casatoriei;
-nu exista copii minori rezultati din casatorie.
În cazul în care cererea de divorţ se întemeiază pe acordul părţilor, ea va fi semnată de ambii soţi. Acestia trebuie sa se prezinte in vederea sesizarii instantei competente la presedinte, care va verifica existenta consimtamantului. Existenţa consimţământului valabil al soţilor condiţionează atât promovarea cererii de despărţire cât şi finalizarea procesuală a acţiunii civile prin pronunţarea hotărârii pe temeiul acordului de voinţă.
•Presedintele fixeaza termen in sedinta publica de 2 luni;
•Daca la termen sotii staruie in desfacerea casatoriei, se trece la judecarea cererii, fara a se administra probe cu privire la motive => desfacerea casatoriei se va dispune fara a se pronunta divortul din vina unuia sau a ambilor soti.
•Dacă la termenul fixat în primă instanţă soţii nu se vor prezenta, cererea va fi respinsă.
•Dacă la termenul fixat unul dintre soţi se opune divorţului, instanţa va trece la procedura obişnuită în care reclamantul propune probe.
•Hotararea care se pronunta este definitiva si irevocabila in ce priveste divortul.
Cererea de divort se introduce la instanta ultimului domiciliu comun. Este necesar sa va prezentati amandoi in ziua de judecata si sa fiti hotarati cu divortul. Ca sa fiti sigur ca actiunea de divort e intocmita cum trebuie si nu aveti surprize in instanta, consultati totusi un avocat care sa v-o scrie si care sa si meara cu Dvs. la proces. Daca sunteti hotarati, puteti merge amandoi la acelasi avocat si asa platiti un singur onorariu si il faceti pe din doua. Oricum, nu ar trebui sa va coste prea mult. Dar... Sigur nu mai e nicio speranta?
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Va multumim foarte mult pentru indrumari...Acest divort ne face mai mult bine decat rau... E un esec, indiferent cum o privim, nu ne bucura prea mult ca am ajuns aici. Dar n-are sens sa ne mai chinuim unul pe celalalt asa. Totul s-a rezolvat si incheiat intre noi civilizat si cu mult bun simt, si asta si cautam: o procedura rapida si curata.
Divort
horodni
In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? ... (vezi toată discuția)