avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid

Am inteles ca se poate divorta foarte rapid cu acordul ambelor parti si fara avocat.
Nu apelez la un avocat din motive financiare.
Stie cineva care este procedura? (ce documente, formulare, taxe, etc).
In acelasi timp am auzit ca exista o comisie sau asa ceva, de consiliere gratuita pentru cazurile simple de genul asta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 15 Noiembrie 2009
Atata vreme cat sunteti de acord nu mai este nevoie de martori pentru a proba sustinerile dvs. Tocmai de aceea instanta in aceasta situatie da o hotarare nemotivata.
Dupa formularea cererii de divort ( pe care o gasiti pe internet si care trebuie semnata de ambii soti), achitarea taxei de timbru si investirea instantei de judecata cu judecarea cererii (daca bine-nteles indepliniti conditiile unui divort consensual, precizate de colegii mei) singura conditie este sa depuneti certificatul de casatorie in original la dosar si sa va prezentati ambii soti in fata instantei, la primul termen de judecata si sa spuneti ca sunteti de acord sa divortati. Nu aveti nevoie de dovezi privind desfacerea casatoriei.
Nu exista nicio comisie.Tot instanta desface casatoria.
Mergeti la instanta unde aveti domiciliul comun si va mai ajuta acolo.
Sa aveti taxa platita si actiunea redactata.Nu e chiar gratis.
Sa fie si celalalt sot prezent cand depuneti actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort: pasul 0 rudotelle rudotelle am cazut de acord, in privat! s-a decis, divortam... nu avem nimic de impartit, am implinit si anul... ce avem de facut? cat costa? daca suntem AMANDOI ... (vezi toată discuția)