avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidarea dupa desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidarea dupa desfacerea contractului de munca

puteti va rog sa imi spuneti daca dupa ce am lucrat un an si 5 luni la o firma cu contract de munca pe o perioada nedeterminata si in urma cu 2 luni m-a trimis in concediu fara plata si nu m-a mai chemat inapoi si nici nu mi-a inchis contractu de munca acea firma mai e obligata sa imi dea ceva, nu stiu de exemplu lichidarea sau ceva de genu si sa stiu ce drepturi si obligatii am. va rog sa imi raspundeti
firma la care am lucrat m'a trimis fara voia mea in concediu fara plata deorece e intr-o perioada de criza. si mi'a spus ca o sa revin dupa o luna. l-am sunat dupa aceasta perioada si mi-a zis ca nu mai are nevoie si ca nu se mai poate sa vin inapoi
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
figone_1, utilizator
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 16:37, 10 Noiembrie 2009
Concediul fara plata pe ce perioada a fost / este?
In mod normal concediul fara plata se acorda la solicitarea angajatului pentru o perioada ce ii este necesara angajatului sa isi rezolve diverse probleme. La sfarsitul acestei perioade angajatul are obligatia de a se intoarce la serviciu si sa isi reia activitatea.
firma la care am lucrat m'a trimis fara voia mea in concediu fara plata deorece e intr-o perioada de criza. si mi'a spus ca o sa revin dupa o luna. l-am sunat dupa aceasta perioada si mi-a zis ca nu mai are nevoie si ca nu se mai poate sa vin inapoi
cum adica v-au trimis? ati facut cerere de concediu fara plata? ca sa va trimita firma trebuia sa suspende cim. ce documente ati semnat?

daca va concediaza din motive neimputabile dvs veti beneficia de somaj si de cel putin un salar compensator, in nici un caz sa nu va dati demisia si nici sa nu acceptati incetarea cu acordul partilor intrucat va pierdeti drepturile oferite de lege

ar trebui sa mergeti mai intai la itm sa va interesati care este starea contractului de munca pt a sti ce etape trebuie sa urmati
nu am semnat absolut nici un document si nici nu mai vrea sa ma primeasca inapoi la locul de munca
mergeti la itm si faceti o reclamatie, in care sa spuneti exact cum s-a intamplat totul (cum ati expus aici pe forum)
in functie de acest raspuns va veti duce dosarul pt somaj, veti actiona firma in judecata daca nu respecta masurile ce vor fi impuse de itm ...

succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj dupa concediul de crestere a copilului? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am terminat de curand concediul pentru cresterea copilului si, la intoarcerea la vechiul loc de munca am realizat ca nu prea mai am ce sa mai ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de maternitate alinafgs alinafgs am o problema delicata: am lucrat cu acte in regula pe o perioda de 2 ani la o firma .incepand din 17.12.2010 pana in 11.06.2012 in acest timp am nascut.firma ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele ZuuM ZuuM Buna seara , numele meu este Catalin si doresc si eu un sfat pentru problema mea. Firma la care lucrez nu mai are de lucru si m-au pus sa imi i-au ultimele 5 ... (vezi toată discuția)