Buna ziua! De curând am o dispută cu un vecin care consideră că imobilul meu e prea aproape de gardul unui alt vecin. El susține că prin nu știu ce lege este specificat că trebuie să ai minim 3 metrii între casa ta și gardul vecinului, deși eu am primit și autorizație de construcție și tot ce trebuie din partea Primăriei iar la momentul ridicării casei nu a fost nici o problemă cu asta deși am cam 1 m, 1, 5 metrii între casă și gardul vecinului. Menționez că și vecinul cu care mă învecinez are casa construită pe hotarul dintre curți și nu i-a reproșat nimeni niciodată asta, casa lui fiind construită așa, cred la mica înțelegere cu proprietarul curții dinaintea mea! Cine și cum are dreptate în această problemă? Aș dorii să mi se spună acea lege, privitoare la distanța minimă de 3 metrii, dacă ea, legea există, cu număr și articol! Vă mulțumesc mult!
Buna ziua,
Distantele minime sunt stabilite de art. 612 cod Civil.
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Vecinul a citit alte legi INEXISTENTE!