In 10.2016 am semnat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar in privinta unui imobil. In antecontract este specificat faptul ca daca ei intarzie peste o anumita perioada de timp, trebuie sa plateasca despagubiri. Intrebarea mea este, daca intre timp am semnat contractul de vanzare cumparare cu dezvoltatorul, mai este valabila acea parte din antecontract cu despagubirile ?
Atata timp cat tranzactia s-a finalizat prin semnarea contractului de v/c se intelege de la sine ca clauzele promisiunii bilaterale nu mai sunt valabile.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Contractul de vanzare cumparare este semnat dar tranzactia sumei de bani inca nu am finalizat-o. Este vreo posibilitate sa depun o cerere pentru acele despagubiri si sa le si obtin chiar daca contractul de v/c l-am semnat dar suma de bani datorata inca nu a fost transferata ?
Apartamentul este finalizat, v-ati mutat in el sau inca se lucreaza?
Puteti notifica dezvoltatorul sa va despagubeasca pentru intarzierea predarii apartamentului la termenul din promisiune.
Ati apelat la credit ipotecar, PC, sau platiti numerar?
In ultimul caz ati putea sa ii retineti din pret penalitatile.
Este de preferat ca notificarea sa o faceti printr-un avocat sau executor judecatoresc, promisiunea fiind un titlu executor.