Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am castigat litigiul de munca dintre mine si angajatorul meu, hotararea a fost pronuntata in luna August. S-a hotarat anularea deciziei de concediere, reancadrarea mea si plata tuturor drepturilor salariale pana la data reancadrarii. Am fost si am investit hotararea cu titlu executoriu, apoi am trmis-o angajatorului in data de 22 Septembrie, prin posta cu confirmare de primire, impreuna cu o notificare sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca.Ulterior am fost chiar personal la sediul firmei sa intreb daca s-a rezolvat problema mea, insa raspunsurile lor sunt foarte evazive si nu au pomenit nimic de bani ci numai de reintegrare. Dupa cum vedeti au trecut mai bine de doua luni si ei nu pomenesc nimic nici de banii pe care trebuie sa mi-i plateasca mie si nici despre contributiile la stat. Unde ma pot plange despre aceste aspecte, cu mentiunea ca momentan nu am bani pentru executor? Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Multe multumiri!
Faceti o cerere de revenire angajatorului pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata,in care solicitati ceea ce a hotarat instanta,si mentionati prevderile din Codul Muncii
Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 278. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Nepunerea in aplicare si nerespecatrea termenului va determina sa va adresati organelor abilitate si ii rugati sa aiba in vedere faptul ca solicitarile dvs. constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă.
Totodata daca nu vor rezolva solicitarile dvs. ii atentionati ca va ve-ti adresa unui executor judecatoresc,iar onorariul va fi suportat de angajator.
Va recomand sa va adresati unui executor judecatoresc.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Prin urmare, puteti depune plangere penala impotriva angajtorului.
Potrivit art.373-Cod Procedura Civila ,"hotararile judecatoresti si celelalte titluri executorii se executa de executorul judecatoresc din circumscriptia Judecatoriei in care urmeaza sa se efectuieze executarea ,ori in cazul urmaririi bunurilor,de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care se afla acestea".
Pentru realizarea dreptului Dv. material se impune sa conferiti aplicare normei juridice de mai sus cf.C.Proc.Civila
La calculul sumelor cuvenite reprezentand drepturi salariale ,despagubiri de neplata in termen si dobanda,sunteti in masura sa va prevalati de dispozitiile art.372 ^2 alin.2 si 3 -Cod Procedura Civila.
Trebuie sa aveti Expertiza contabila extrajudiciara daca nu a existat in timpul procedurii in instanta.
Cereti expertului contabil sa actualizeze suma restanta cf.mentiunilor de mai sus.
Proces
valentinatudorascu
sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Sentinta
dobro
am primit hotarire judecatoreasca prin care se obliga pirita la reintegrarea in munca a salariatului si plata drepturilor salariale de la data concedierii pina ... (vezi toată discuția)