avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta

am primit hotarire judecatoreasca prin care se obliga pirita la reintegrarea in munca a salariatului si plata drepturilor salariale de la data concedierii pina la reintegrarea efectiva.care sunt pasi de urmat?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:16, 8 Decembrie 2011
puteti pune in executare hotararea pentru plata drepturilor salariale


Dupa comunicarea sentintei, mergeti mai intai cu aceasta la angajator si solicitati-i sa se conformeze, invederandu-i prevederile art. .Art. 261 Codul muncii.
"Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda"
Apoi, aratati-i prevederile art. Art. 262
"Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda"
Nu conteaza daca angajatorul a facut sau nu recurs, hotararile instantei de fond sunt executorii.
In caz contrar, luati legatura cu un executor judecatoresc.

Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
daca va grabiti, mergeti direct la un executor , dupa parerea mea. Va dura oricum pana obtineti incuviinterea executarii...iar daca nu v-au dat niciun semn pana acum nu veti face decat sa mai pierdeti timpul cu adresa la ei....
desigur , daca firma este solvabila si nu exista nici un pericol sa nu aveti ce executa si nu va grabiti, e recomandat sa faceti ce va sugereaza colegul mai sus...deoarece va curg salariile:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ioanditu ioanditu In data de 4 august 2010 mi-a fost suspendat CIM conform art 52 lit C din Codul Muncii.In data de 12 feb 2011, in urma cercetarilor procurorul a dat decizia de ... (vezi toată discuția)