avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare salariati in Austria pe o perioda de 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare salariati in Austria pe o perioda de 6 luni

Buna ziua,
Am o societate care va detasa in Austria pe o perioada de 6 luni o parte din salariati. Am facut acte aditionale la contract dar am cateva nelamuriri.
1.In cazul salariatilor detasati in Austria angajatorul trebuie sa-i plateasca salariatului salariu conform salariului minim din Austria sau firma la care este detasat achita salariul? Si ce salariu va fi ( cel care il are in Romania + indemnizatia de detasare sau salariul minim care se aplica in Austria)
2. Cum se vor declara in D112 salariatii detasati si unde se vor plati contributiile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 29 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe intreaga perioada a detasarii transnationale, obligatiile de plata ale salariatului vor fi indeplinite in continuare de catre angajatorul roman care a dispus detasarea. Contractul de munca ramane in vigoare pe intreaga perioada a detasarii, angajatul detasat figurand in continuare pe statul de plata al angajatorului care a dispus detasarea.

Salariul va fi salariului minim din Austria.

Mai multe detalii : [ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si se modifica salariul de incadrare pe perioada detasarii, trebuie sa fac aun alt act aditional sau este de ajuns de care il fac pentru detasare, unde se specifica salariul di Austria?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se intocmeste act adițional.
Am intocmit act aditional unde se specifica norma de lucru dar nelamurirea mea este privind salariul de incadrare la firma din Romania care este de 1900 lei , conform codului muncii salariul favorabil pentru salariat este cel minim care se aplica in Austria,respectiv 1326 eur aici nu stiu , trebuie sa-i modific salariul si sa-l comunic in Revisal? Si dupa ce revine in Romania modific din nou salariul de incadrare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se modifica și salariul ... În revisal nu aveti ce modifica la salariul ca nu exista opțiunea aceasta în cazul detasarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o societate comerciala care are contracte de transport ... awe awe Buna ziua! O societate comerciala care are contracte de transport marfa cu firme din UE (se realizeaza venituri numai din UE) , soferii sunt trimisi in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca stefan61 stefan61 Buna ziua! Sint in curs de perfectare a unui contract de munca si am niste nedumeriri,daca poate ... (vezi toată discuția)
Delegare angajati in franta carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! S ar putea ivi posibilitatea contractarii unei lucrari in Franta - prin urmare va rog sa ma ajutati cu unele neclaritati pe care le am : - ce ... (vezi toată discuția)