avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Boala profesianala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Boala profesianala

Am lucrat in urma cu 10 ani in mediu toxic si am boli cronice pulmonare, am fost internata la boli profesionale unde mi s au constatat bronsita cronica, lombagosciatica si spondiloza cervicala cu diagnosticu 01 , deoarece nu mai poate fi considerata boala profesionala deoarece nu mai lucrez in mediul acela. Este adv ca nu Se mai poate numi boala profesionala daca ai incetat activitatea in domeniul respectiv?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:27, 28 Septembrie 2018
Formularul BP2 intocmit de catre DSP pentru inregistrarea bolii profesionale se refera la o boala inregistrata la un anumit loc de munca din cadrul unei anumite firme.
Plecand din mediul respectiv, in urma declararii bolii profesionale, conditiile de lucru s-au schimbat chiar daca efectele bolii cronice inregistrare nu au disparut complet.
Fiind angajata in prezent, la alt loc de munca/ alta firma banuiesc ca ati incheiat perioada de reabilitare/ recuperare medicala prevazuta de Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP,
-art. 18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională
Pentru schimbare loc de munca/ firma trebuia sa primiti "apt" pe fisa de aptitudine primita de la medicul specialist de medicina muncii cu care firma actuala are incheiat contract de prestari servicii medicale.
In perioada actuala pentru internare la clinica de boli profesionale (presupun ca aveti recomandare de internare periodica tocmai datorita bolii cronice inregistrate anterior) primiti concediu de boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sănătatea în munca BanuMarius BanuMarius M-am imbolnavit la actualul loc de munca,vor ca eu sa plec.cum pot sa ma apăr? (vezi toată discuția)
Buna ziua!! - compensaţii pentru atingerea integrităţii in cazul unei boli profesionale. Vîlcea Vîlcea Buna ziua.Recent am fost declarat cu boala profesionala,respectiv: polidiscopatie cervicala si polidiscopatie lombara.De la Petrosani mi s-a spus ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Confirmare boală profesională NikuNiki NikuNiki Am boală profesională din 1995 cu fișă BP2 dar am aflat de boală în 2012 fiindcă angajatorul a ținut ascuns,din 2012 m-am internat la Colentina in ... (vezi toată discuția)