avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ce se intampla cu datoriile unei firme dizolvate ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ce se intampla cu datoriile unei firme dizolvate ?

Am infiintat o societate comerciala in 2005. Nu am reusit sa produc mare lucru decat sa ma in grop in datorii. Din 2006 nu am mai avut nici un fel de activitate pe aceasta firma, dar nici nu am inchis firma, nu am depus declaratiile lunare pe 0 la Finante si nu am anuntat nicaieri ca am incetat activitatea, Finantele m-au somat ca daca nu depun declaratiile restante voi fi data in judecata pentru desfiintarea firmei, Nu am raspuns rugamintilor lor, m-au dat in judecata si firma a fost desfiintata. Eu am totusi datorii la finante si un credit in banca, pe firma, Se poate desfinta o firma cu datorii? Cum mai pot plati creditul pe firma, daca firma nu mai exista? Trebuie sa fac ceva anume? Ce trebuie sa fac cu CUI-ul firmei si stampilele ca nu mai am voie sa ma folosesc de ele. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:07, 11 Noiembrie 2009
Nu am raspuns rugamintilor lor, m-au dat in judecata si firma a fost desfiintata

Acest termen "desfiintata" nu exista in legea 31/1990 , probabil dizolvata si pana la radiere societatea are personalitate juridica.
Urmatoarea etapa : adm financiara va cere numirea unui lichidator la soc dvs.
BINE, DAR CE SE INTAMPLA DUPA ACEEA?
SI CUM SE ACHITA DATORIILE IN CONTINUARE?
In primul rand este de preferat sa nu mai scrieti cu litere mari !!!
Ce se intampla este greu de anticipat
1. sa nu patiti nimic adica sa se radieze soc fara sa platiti datoriile
2. sau sa vi se atraga raspunderea patrimoniala personala adica sa platiti cu bunurile proprii datoriile societatii
3. raspunderea penala
Dumneavoastra aveti SRL sau SNC ?
Daca aveti SNC e de rau , iar daca aveti SRL e un pic mai bine .
In cazul in care se constata ca ati administrat societatea cu rea credinta puteti sa raspundeti penal , dar asta numai daca aveti datorii mari si nu cred ca este cazul dumneavoastra .
Cititi si dumneavoastra ce prevede legea privind procedura insolventei, legea nr. 85/2006 , completata de OUG nr. 86/2006 , OUG nr. 173/2008 si modificata de Legea 277/2009 si o sa va lamuriti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu datorii radin radin Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)
Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non aprov aprov Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Dizolvare voluntara ContSters126538 ContSters126538 Un SRL cu 2 asociati / administratori vrea sa se desfiinteze. Au de recuperat niste bani (in jur de 20 000 de lei) si de dat niste bani (aceasi suma). De ... (vezi toată discuția)