Hotărârea Guvernului nr. 372/1990 nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, întrucât se supunea regulilor privind reglementările din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Poate va ajuta
HOTĂRÂRE nr. 1.292 din 4 noiembrie 2003
privind drepturile de transport ale poliţiştilor, elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor
[ link extern ]
ORDIN nr. 51 din 7 aprilie 2014 (*actualizat*)
pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport în unele situaţii în care cadrele militare, poliţiştii şi personalul civil se deplasează la şi de la locul de muncă
[ link extern ]
Daca ati urmat un curs de formare este de la sine inteles ca trebuie sa va deconteze deplasarea pentru intregul curs, respectiv, pentru ambele module, indiferent daca cursul s-a desfasurat intr-o singura etapa sau in etape diferite.
Articolul 194-Codul muncii
(1) Angajatorii au obligația de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toți salariații, după cum urmează:
a) cel puțin o dată la 2 ani, dacă au cel puțin 21 de salariați;
b) cel puțin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariați.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condițiile alin. (1), se suportă de către angajatori.
Articolul 197
(1) În cazul în care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesională este inițiată de angajator,
toate cheltuielile ocazionate de această participare sunt suportate de către acesta.
(2) Pe perioada participării la cursurile sau stagiile de formare profesională conform alin. (1), salariatul va beneficia, pe toată durata formării profesionale, de toate drepturile salariale deținute.
(3) Pe perioada participării la cursurile sau stagiile de formare profesională conform alin. (1), salariatul beneficiază de vechime la acel loc de muncă, această perioadă fiind considerată stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat.
[ link extern ]