Rog sa raspunda doar cineva care chiar se pricepe sau a mai trecut prin asta,fara misto-uri va rog,Multumesc.
1.In baza art. 91-92 c.pn.suspenda executarea pedepsei sub supraveghere pe durata de 3 ani.
2.In baza art. 93 alin.(2) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta 90 de zile de munca neremunerata in folosul comuntatii
3.In baza art. 274 C. pr. pen. obliga inculpatul la plata catre stat a sumei de (aici scrie suma)nu vreau sa o fac publica,reprezentand cheltuieli judiciare.
Trebuie sa execut 3 luni de munca in folosul comunitatii pe parcursul termenului de supraveghere care este de 3 ani,intrebarea e,cand va incepe?astept?ma anunta ei?execut toate cele 90 de zile anul asta?la anul?zice ca in timpul perioadei de supraveghere care dureaza 3 ani?cand? si cate ore?totul sa incheiat la Tribunalpe 3 sept.2018,daca nu am serviciu 4 ore daca am maxim 2 ore?Costa mult sa platesc munca in folosul comunitatii?Cealalta intrebare e,unde platesc acele cheltuieli judiciare?zice ca,catre stat dar unde?la trezorerie?Am 3 luni la dispozitie?parca asa scria pe google cand am dat o cautare,Multumesc
Buna ziua!
Toate raspunsurile Dvs. le veti primi de la Serviciul de probatiune de pe langa instanta care v-a judecat. Aceasta, de comun acord cu Dvs., va face si programul de supraveghere, unde trebuie sa va prezentati sa executati munca in folosul comunitatii, cat timp, cate ore, in ce zile s.a.m.d. Va trebui sa mergeti la Serviciul de Probatiune cand hotararea a ramas definitiva, daca nu intelegeti sa o contestati.
Plata cheltuielilor judiciare se face la trezorerie, iar contul il puteti afla de la biroul de executari penale din cadrul instantei ce v-a judecat. Dupa efectuarea platii cheltuielilor judiciare va trebui sa va reintoarceti la biroul de executari penale cu dovada platii ca sa consemneze acest aspect intr-un registru.
O zi frumoasa!
cam cat va dura sa primesc vreun semn de la serviciul de probatiune?Exista vreun avantaj daca am serviciu?in acest fel nu imi poate da mai mult de 2 ore pe zi?iar despre plata cheltuielilor judiciare cat timp am la dispozitie sa platesc?imi zice tot de acolo sau trebuie sa platesc in maxim 3 luni de la incheierea acordului
Buna ziua!
Nu veti primi semn de la Serviciul de Probatiune, ci Dvs. va trebui sa va deplasati pana acolo sa va interesati de toate aceste aspecte si proceduri administrative de urmat, intrucat este in interesul Dvs.
Art. 578 alin. (2) Cod de procedura penala dispune ca in situatia in care persoana obligata la plata cheltuielilor judiciare catre stat nu depune recipisa de plata integrala a acestora la instanta de executare sau la unitatea de parchet, in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii sau a ordonantei procurorului, executarea cheltuielilor judiciare se face de organul aratat la alin. (1), adica organului care, potrivit legii, executa amenda penala.
am inteles !deci in decurs de 3 luni trebuie sa platesc cheltuielile judiciare si sa ma prezint la serviciul de probatiune,acord parca a fost incheiat pe 3 sept. iar incepand cu 13 sept. nu mai pot face Apel (am avut termen 10 zile),deci hotararea a ramas definitiva pe 13 sept?Daca platesc 5000 lei cheltuielile judiciare mai trebuie sa fac munca in folosul comunitatii?
Buna ziua!
Cheltuielile judiciare sunt separate, munca in folosul comunitatii este alta obligatie impusa. Trebuie sa citesc hotararea, ca sa va pot oferi informatii relevante pentru Dvs.