avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesirea la pensie la varsta de 55 de ani cu vechime ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesirea la pensie la varsta de 55 de ani cu vechime 30 !

Am 55 de ani si 7 luni!30 de ani trecuti,vechime!
Deci am cotizat peste 30 de ani la casa de pensii!
Pot depune dosarul de pensionare pana la sfarsitul acestui an?
Cat va fi penalizarea, si , avand un salariu de 630 lei, la ce punct de pensie m-as incadra??
In concluzie, intreb si eu, cam la cat s-ar ajunge suma pensiei?/
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:37, 16 Martie 2010
Puteti beneficia de:
- Pensie pentru limita de varsta incepand cu Aprilie 2019, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;

Nu puteti beneficia de:
- Pensie anticipata partiala, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege.
Pentru un raspuns clar si corect va rog sa precizati urmatoarele:
- data nasterii (an, luna)
- sexul
- ani de vechime (stagiu de cotizare)-(ani, luni, zile)
Asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani, pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.
Stagiul complet de cotizare este de 30 de ani pentru femei si de 35 de ani pentru barbati.
Ca urmare daca sunteti persoana de sex masculin nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala decat peste 5 ani, daca sunteti de sex feminin atunci puteti beneficia...
Pensia pentru limita de varsta daca sunteti persoana de sex feminin vi se acorda la 59 ani si 8 luni, iar daca sunteti de sex masculin la 65 de ani.
Female, 10 04 1954
30 de ani si 4 luni, cotizati la casa de pensii!
M-ar interesa, cam cat ar fi pensia!
De asemeni daca aceasta posibilitate de a iesi la pensie la 55 de ani cu cotizatie de peste 30 de ani,este valabila si din 2010!
Va multumesc !
Indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, puteti sa depuneti dosarul.
Punctajul mediu anual se calculeaza in functie de toate veniturile inscrise in carnetul de munca sau dovedite cu adeverinte (salarii, sporuri, indemnizatii etc.). Prin urmare, nu am cum sa... ghicesc care va fi cuantumul pensiei.
Daca va referiti la viitoarea lege a pensiilor, raspunsul este da, sunt valabile aceleasi conditii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie ipc77 ipc77 se poate iesi la pensie de catre o persoana fizica autorizata daca nu a fost platit CAS , CASS? (vezi toată discuția)
Pensie drakin drakin Am si eu o intrebare o persoana care are 30 ani de munca din care 21 de ani grupa a II a de munca si varsta de 53 de ani poate iesi la pensie in baza legii ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Neagu Mariana Neagu Mariana Data nasterii: 11.03.1959 Sex: Masculin Angajat: 04.10.1978 Incorporat: 11.10.1978 - Lasat la vatra: 19.03.1980 Angajat: 28.03.1980 pana in prezent la ... (vezi toată discuția)