avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am investit în imobilul socrilor și am ridicat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am investit în imobilul socrilor și am ridicat o construcție pe terenul lor, pe baza promisiunii că ne vor face acte pe casă dar acum s-au răzgândit. Cum aș putea să fiu și eu proprietar acolo?

Buna ziua!Va prezint urmatoarea mea problema:sunt casatorita cu sotul meu si avem doi copii,de cand ne am casatorit am locuit impreuna cu parintii sotului in speranta ca promitandu-ne, ne vor face acte pe casa.In timpul casatoriei noastre de aproape 9ani,noi am investit multi bani in casa,pe langa cele doua camere si un hol care ni le au dat sa locuim ,noi am ridicat legat de casa parinteasca bucatarie,baie,hol,camara si o mica terasa,in afara ca am mobilat de la 0 si renovat cele doua camere si un hol ,ceea ce ne a costat multi bani.Dupa ce am facut toate astea,parintii sotului meu refuza sa ne mai faca acte pe motiv ca mai au 3copii,desi la inceput nu mi au spus ca gandesc asa.Intrebare cum as putea sa fiu si eu proprietar in curtea socrilor macar pe constructia mea din temelii,daca nu si pe ce am renovat de la chirpic pana la mobilier?Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi nu prea puteti...
Cel mult aveti un drept de creanta asupra îmbunătățirilor facute, dar asta înseamnă să fi păstrat toate bonurile, chitantele, facturile si sa le folositi ca probe în instanță.
Nu ii puteti obliga pe socri să vă facă acte.
O parte din ele le am ,o parte nu le am pastrat si o parte din ele mi s au dat de la magazin sau depozit de unde am cumparat ce mi a trebuit.Sa inteleg ca atunci cand batranii nu vor mai trai,toata agoniseala mea va fi impartita in cei 4frati existenti ca si cum ar face parte din averea parinteasca?Nu mi se pare deloc corect,trebuie sa existe o cale si pt mine.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, exact asta se va întâmpla. Toate bunurile vor face obiectul moștenirii și vor fi supuse impartelii.
Corect nu era nici să constuiti fără forme legale (adică autorizatie) și nici să investiți intr-un imobil pe care nu sunteti proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr adevar am ridicat constructia initial fara autorizatie,dar dupa ce am finalizat o am adus un expert si a refacut schita casei si a gradinii toate la un loc pe numele lui socrumiu ,ulterior urmand sa ne cedeze noua.Dupa care s a razgandit,desi cred ca cu adevarat nu a vrut niciodata sa faca acest lucru fiind un om lipsit de seriozitate si sinceritate,eu nu am vrut sa fac nimic fara acte ,insa la insistentele sotului si a lor i am crezut,dar acum daca as putea avea mintea de acum atunci la inceput n as fi cazut in capcana lor.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si mai e un aspect de care trebuie să fiți conștientă...dacă socrii vor deceda, iar bunurile vor face obiectul dezbaterii succesiunii, partea sotului va fi bun propriu. Dvs nu veti avea nici un drept.

Alte discuții în legătură

Am ridicat o casă cu fostul soț în curtea părinților lui. neavând acte la această casă, am dreptul la partaj? Maria755 Maria755 Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte ... (vezi toată discuția)
Il mostenesc pe sotul meu care a murit ?! pojoioana pojoioana Sotul meu a murit acu-s 2 ani , iar acum sora lui vrea sa ia casa de la mn, unde am muncit 32 de ani , casa fiind intabulata pe socri , ei fiind in viata.. Mie ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor valentintarnauceanu valentintarnauceanu Tatal meu a fost casatorit de mai multe ori dintre care doar cu prima sotie a fost legal ( celelalte a fost in concubinaj )avand copii din toate ... (vezi toată discuția)