avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Tatal meu a fost casatorit de mai multe ori dintre care doar cu prima sotie a fost legal ( celelalte a fost in concubinaj )avand copii din toate casatoriile.
In urma decesului tatalui a ramas 2,3 Ha de pamant care l-ea mostenit de la tatal sau ,si o casa construita de el impreuna cu ultima concubina.
Cand a avut loc succesiunea sau prezentat la notar doar cei trei copii rezultati din ultima casatorie,iar ceilalti copii ,parte din ei la acel moment erau plecati din localitate si nu mai stia nimeni de ei iar cei din localitate au spus;NU MA INTERESEAZA.
In urma succesiunii cei trei copii prezenti au obtinut cate un certificate de mostenitor in care reiese ca au mostenit 1/3 din bunurile ramase in urma defunctului.
Mentionez ca succesiunea a avut loc prin anul 1992.
1..Sunt valabile certificatele de mostenitor chiar daca nu sa-u prezentat toti copii?
2..ce demersuri trebuie sa sa facem pentru a obtine un act de proprietate pentru bunurile mostenite?
Cel mai recent răspuns: valentintarnauceanu , utilizator 01:33, 11 Iulie 2011
Dreptul de optiune succesorala se prescrie in termen de 6 luni de la data deschiderii succesiunii, adica de la decesul celui ce lasa mostenirea. In acest caz termenul e clar depasit. Privind actul de proprietate, pentru ca bunurile imobile sa devina opozabile tertilor, adica ceilalti sa respecte dreptul dvs , trebuie facuta inscriptia ipotecara, intabularea.
Inscriptia ipotecara nu este egal cu intabularea. Intabularea, care se face in acest caz, este publicitatea , opozabilitatea fat a de terti. Ipoteca este altceva......
Deci ......... inscriptie ipotecara sau intabulare.



va multumesc si apreciez amabilitatea dumneavoastra
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
valentintarnauceanu, utilizator
Intabulare
Eu,fiind unul dintre cei trei mostenitori cu certificate de mostenitor ,am cazut de acord cu ceilalti doi sa-mi lase mie partea lor de mostenire de mostenire de la imobil iar pamantul sa-l impartem in mod egal.Eu as dori ca langa imobilul vechi sa mai ridic o constructie si nu stiu ce proceduri ar trebui sa urmez.
DACA MA PUTETI AJUTA CU O LAMURIRE

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune l1u2 l1u2 Acum 62 ani pe pamantul familiei s-a construit o casa in locul pe care exista o constructie de 100 ani,fara acte ,cum era atunci....casa figureaza la primarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune facuta, partaj voluntar danu danu Am facut succesiunea (dupa mama - 2 apartamente) si urmeaza sa facem partajul voluntar. Mostenitori sunt 2 frati. Intrebari: 1. Se poate face partajul voluntar ... (vezi toată discuția)