Tatal meu a fost casatorit de mai multe ori dintre care doar cu prima sotie a fost legal ( celelalte a fost in concubinaj )avand copii din toate casatoriile.
In urma decesului tatalui a ramas 2,3 Ha de pamant care l-ea mostenit de la tatal sau ,si o casa construita de el impreuna cu ultima concubina.
Cand a avut loc succesiunea sau prezentat la notar doar cei trei copii rezultati din ultima casatorie,iar ceilalti copii ,parte din ei la acel moment erau plecati din localitate si nu mai stia nimeni de ei iar cei din localitate au spus;NU MA INTERESEAZA.
In urma succesiunii cei trei copii prezenti au obtinut cate un certificate de mostenitor in care reiese ca au mostenit 1/3 din bunurile ramase in urma defunctului.
Mentionez ca succesiunea a avut loc prin anul 1992.
1..Sunt valabile certificatele de mostenitor chiar daca nu sa-u prezentat toti copii?
2..ce demersuri trebuie sa sa facem pentru a obtine un act de proprietate pentru bunurile mostenite?
Dreptul de optiune succesorala se prescrie in termen de 6 luni de la data deschiderii succesiunii, adica de la decesul celui ce lasa mostenirea. In acest caz termenul e clar depasit. Privind actul de proprietate, pentru ca bunurile imobile sa devina opozabile tertilor, adica ceilalti sa respecte dreptul dvs , trebuie facuta inscriptia ipotecara, intabularea.
Inscriptia ipotecara nu este egal cu intabularea. Intabularea, care se face in acest caz, este publicitatea , opozabilitatea fat a de terti. Ipoteca este altceva......
Eu,fiind unul dintre cei trei mostenitori cu certificate de mostenitor ,am cazut de acord cu ceilalti doi sa-mi lase mie partea lor de mostenire de mostenire de la imobil iar pamantul sa-l impartem in mod egal.Eu as dori ca langa imobilul vechi sa mai ridic o constructie si nu stiu ce proceduri ar trebui sa urmez.
DACA MA PUTETI AJUTA CU O LAMURIRE
Succesiune
l1u2
Acum 62 ani pe pamantul familiei s-a construit o casa in locul pe care exista o constructie de 100 ani,fara acte ,cum era atunci....casa figureaza la primarie ... (vezi toată discuția)