avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Acum 62 ani pe pamantul familiei s-a construit o casa in locul pe care exista o constructie de 100 ani,fara acte ,cum era atunci....casa figureaza la primarie ,se plateste impozit anual,are numar,are toate utilitatile,proprietarul a decedat in urma cu 13 ani ,ramanand in urma sotia si 2 copii,45si 43 ani,pe pamant exista si titlu de proprietate si se doreste trecerea imobilului pe cei doi copii.Va rog sa-mi spuneti care este procedura de urmat,si bineinteles calea cea mai scurta si ieftina multumesc cu respect


Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:30, 17 Martie 2012
Dezbateti succesiunea , la mostenire vor veni Sotia si copii, apoi partaj prin care mama cedeaza partea dansei copiilor, astfel incat acestia vor deveni coproprietari pe imobil.
ce procedura trebuie urmata pentru succesiune,mostenire,si apoi pentru mostenirea imobilului de cei 2 copii,si la ce suma aprox. se ridica? multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
l1u2, utilizator
Va prezentati la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces, actele de stare civila, certificate de nastere ale copiilor, certificatul de casatorie al sotiei supravietuitoare, 2martori care l au cunoscut pe defunct, actele de proprietate asupra bunurilor imobile care au apartinut defunctului in intregime sau cota parte, certificate fiscale pt bunurile imobile. Se va elibera certificat de mostenitor cu cotele care apartin fiecarui mostenitor apoi daca nu aveti cadastru si intabulare faceti cadastru si intabulare si apoi faceti partajul la notar pe cale amiabila cum am sous mai sus, intabulandu se in cartea funciara bunul oe numele copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor valentintarnauceanu valentintarnauceanu Tatal meu a fost casatorit de mai multe ori dintre care doar cu prima sotie a fost legal ( celelalte a fost in concubinaj )avand copii din toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire vasileturda vasileturda buna ziua ,suntem doi frati care am locuit intr un apartament cu 3 camere impreuna cu parintii ;fratele mai mare s a casatorit ,parintii au decedat si ... (vezi toată discuția)