avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua ,suntem doi frati care am locuit intr un apartament cu 3 camere impreuna cu parintii ;fratele mai mare s a casatorit ,parintii au decedat si locuiesc eu in apartament ;parintii n au facut nici o succesiune proprietarii fiind inaca ei ;acum fratele vine sa i dau jumatate din valoarea apartamentului (lucru firesc)doar ca eu nu dispun de bani ches si nici nu stiu care sunt pasii rezolvarii cazului mentionat ;mentionez ca fratele meu nu locuieste cu mine doar ca desi casatorit de 10 ani ,in buletinul de identitate nu si a schimbat adresa ;multumesc anticipat ;
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:57, 27 Aprilie 2013
Stimat forumist,

Ceea ce aveți dvs de făcut este o dezbatere succesorală și o ieșire din indiviziune. Ambele se pot face în fața Notarului, și cel mai bine pentru dvs ar fi să urmați o cale amiabilă, deoarece acest lucru se poate realiz în instanță, într-o proceură inițiată de fratele dvs, caz în care costurile vor crește.

Cu stimă.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa parinti la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctii au avut ultimul domiciliu. Va prezentati cu fratele dvs cu certificatele de deces ale parintilor, certificatele dvs de nastere, cartile de identitate ale dvs si fratelui, certificatul dansilor de casatorie, actele deproprietate asupra bunurilor, certificate fiscale pt bunuri imobile, 2 martori care I au cunoscut oe defuncti.
Se vor dezbate cele doua succesiuni succesive si se va elibera un singur certificat de mostenitor in care dvs si fratele veti avea pana la urma Cota de 1/2 fiecare din bunuri.
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor se face partaj, adica fratele a cedeaza cota de 1/2 din apartament contra unei sulte. Pt aceasta va trebuie cadastru si intabulare si se face tot la notar. Astefl veti deveni proprietarul intregului apartament.
Daca nu aveti bani pt a plati sulta fratelui, stabiliti de comun acord sa vindeti apartamentul, impartiti pe jumatate banii si va cumparati pt dvs ceva mai mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale mody mody Buna seara si Craciun Fericit Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele . Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)
Partea mea la mostenire lupcris lupcris Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in uramtorea problema.Mama mea a decedat in 2003 iar pe urma ei a ramas un apartament,suntem 2 frati din care fratele meu a ... (vezi toată discuția)