avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare RCA la vanzarea autoturismului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare RCA la vanzarea autoturismului

Buna seara,
In legatura cu politele RCA, in cazul vanzarii autoturismului (polita RCA avand in continuare o perioada de valabilitate de X luni) se poate recupera diferenta de asigurare RCA de X luni (de la data vanzarii autoturismului pana la data limita a valabilitatii politei RCA) ? Intreb acest lucru deoarece noul proprietar este obligat sa incheie o polita RCA (pentru aceeasi perioada pe care mai exista o polita RCA pentru acelasi autoturism) pentru a putea inmatricula autoturismul achizitionat.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 22:30, 12 Noiembrie 2009
Cu dovada radierii, mergeti la asigurator si solicitati rezilierea politei RCA cu restituirea diferentei de prima , de la data radierii, pana la expirarea valabilitatii (nr.luni intregi)
Multumesc pentru raspuns nucu$.
Exista un termen limita in care se poate face aceasta operatiune de recuperare a RCA ?
Termenul de prescriptie pentru valorificarea unor drepturi izvorand din contractul de asigurare este de 2 ani. In cazul dvs. acesta ar trebui sa curga din momentul in care reziliati polita RCA.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Alexandru Stratopol, Consilier juridic
Strati a scris:

Termenul de prescriptie pentru valorificarea unor drepturi izvorand din contractul de asigurare este de 2 ani. In cazul dvs. acesta ar trebui sa curga din momentul in care reziliati polita RCA.

Dreptul de valorificare nu incepe cumva de la data radierii autovehiculului?Se mai pot plati daune pe o polita ne reziliata dar pentru un autovehicul radiat la data accidentului?
Sau am confundat eu termenii data solicitarii rezilierii (momentul in care)cu data de la care (momentul de la care)se reziliaza polita ?
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator
Intr-adevar.
In mod normal ar trebui sa fie luat ca start al termenuluide prescriptie si al calcului sumei de bani ce trebuie returnata momentul transferului dreptului de proprietate asupra auto, dar cred ca asiguratorul va face calculul din momentul in care a fost instiintat de reziliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Rca cristianx004 cristianx004 de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)
Recuperare partiala asigurare auto ? Caralumba Caralumba Asa cum spune si titlul, este posibil sa se recupereze parte din banii platiti pentru asigurare auto in cazul instrainarii acestuia ? Este cunoscut faptul ca ... (vezi toată discuția)