Buna ziua,
Am nevoie de urmatoarele nelamuriri.
Inteleg ca nu este obligatorie inregistrarea contractului de inchiriere, dar e obligatorie depunerea declaratiei unice pentru venitul estimat din chirie.
Va rog sa-mi spuneti in ce termen de la data inchirierii se depune aceasta declaratie.
De asemeni, va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut in cazul in care am estimat veniturile pentru o perioada, care intre timp se diminueaza deoarece chiriasul renunta inainte de termenul convenit la locuinta inchiriata, respectiv ce document de corectarea venitului diminuat fata de cel estimat se depune pentru calcularea corecta a impozitului pe venit.
Va multumesc!
In maxim 30 de zile de la semnarea contractului de inchiriere veti depune declaratia unica si apoi in timpul anului, ori de cate ori se schimba ceva, inclusiv valoarea venitului declarat, veti depune o alta declaratie unica in maxim 30 de zile si totdeauna, ramane valabila in aplicatia de la finante ultima varianta depusa.
Contract chirie
alex_element
Salutare! Va supun atentiei urmatoarea speta legata de un contract de chirie. In luna iunie 2019 am incheiat un contract de inchiriere (eu proprietar) cu un ... (vezi toată discuția)