avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie venit dn inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie venit dn inchiriere

Buna ziua,
Am nevoie de urmatoarele nelamuriri.
Inteleg ca nu este obligatorie inregistrarea contractului de inchiriere, dar e obligatorie depunerea declaratiei unice pentru venitul estimat din chirie.
Va rog sa-mi spuneti in ce termen de la data inchirierii se depune aceasta declaratie.
De asemeni, va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut in cazul in care am estimat veniturile pentru o perioada, care intre timp se diminueaza deoarece chiriasul renunta inainte de termenul convenit la locuinta inchiriata, respectiv ce document de corectarea venitului diminuat fata de cel estimat se depune pentru calcularea corecta a impozitului pe venit.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:24, 1 Octombrie 2018
In maxim 30 de zile de la semnarea contractului de inchiriere veti depune declaratia unica si apoi in timpul anului, ori de cate ori se schimba ceva, inclusiv valoarea venitului declarat, veti depune o alta declaratie unica in maxim 30 de zile si totdeauna, ramane valabila in aplicatia de la finante ultima varianta depusa.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie anaf inchiriere imobil adrian2656 adrian2656 Buna ziua. Incepand cu 1 iunie 2019 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere tiparit si completat/semant de mine respectiv chirias. Inteeleg ca ... (vezi toată discuția)
Contract chirie alex_element alex_element Salutare! Va supun atentiei urmatoarea speta legata de un contract de chirie. In luna iunie 2019 am incheiat un contract de inchiriere (eu proprietar) cu un ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii p.f. + venituri din cmi chirfeli chirfeli P.F.A detinatoare de Cabinet medical din 2014 in 26.02.2020 da spre inchiriere ca persoana fizica un apartamet cu contract. In 27.07.2020 intocmeste un act ... (vezi toată discuția)