avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii au construit pe terenul bunicilor acum 32 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii au construit pe terenul bunicilor acum 32 de ani, cum pot dobandi proprietatea?

In urma cu 32 de ani (in anul 1977), parintii mei si-au construit o casa in curtea bunicilor din partea tatalui. In anul 1986 a decedat bunica, iar in 1987 a decedat si bunicul. Dupa moartea bunicilor, casa in care locuiau a fost demolata si toata suprafata curtii a revenit parintilor mei. Bunicii mei au avut impreuna doi copii, o fata care este mama tatalui meu si un baiat care a decedat si are la randul lui o fata. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea.
In anul 1999 a decedat si tatal meu.
Parintii mei nu au titlu de proprietate pe casa sau vreun alt document care sa ateste dreptul de proprietatea asupra imobilului in care locuim.As vrea sa fac demersurile necesare obtinerii documentelor respective. Cum trebuie sa procedez?
MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:11, 13 Noiembrie 2009
MULTUMESC MULT PENTRU LAMURIRI!
dupa moartea tatalui nu am facut succesiunea. sunt probleme in situatia asta?
Daca sunteti din Bucuresti, actiunea in instanta e singura solutie, a spun din experienat, fiind specializata pe astfel de litigii.Actiunea este de conststare a dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiunea( folosinta ca proprietar) de lunga durata( aveti peste 30 de ani) Actiunea nu este simpla, prin urmare e necesar sa va angajati un avocat , mai ales ca aveti acoloprobleme mdificile de dept:succesiune nedeschisa in teremen, uzucaparea impotriva unui coproprietar( au fost doi copii, nu?).

In Bucuresti, eu nu am vazut nici un titlu obtinut prin ordinul prefectului, desi multi clienti au incercat inainte de a promova actiune si aceasta cale.Toate cererile au fost respinse sau...nesolutionate.

pt roxanel
In ce priveste uzucapiunea ...faptul ca termenul ar fi fost intrerupt prin Decretele nr.58 si 59 /1974, a fost deja solutionatade catva ani de ICCJ in sensul unificarii practicii judiciare sub aspectul neantreruperii termenul de prescriptie de aceste decrete.

prin urmare angajati-va un avocat si promovati actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune in baza dl 1938 grandanat grandanat Buna ziua, Am si eu o problema cu dobandirea terenului de sub propria casa. Datele sunt urmatoarele. Casa a fost cumparata de parintii mei in 1980. A ... (vezi toată discuția)
Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)