avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am contract făcut cu o firmă de mentenanță ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am contract făcut cu o firmă de mentenanță apartamente date spre închiriere, care nu își respectă obligațiile față de proprietarul locuinței închiriate de mine. Pot fi evacuat de acesta din urmă?

Buna tuturor. Am intalnit o problema. Din luna iulie am inchiriat un apartament prin semnarea unui contract de inchiriere pe perioada de 1 an de la o firma de mentenata apartamente care are un contract cu proprietarul apartamentului cu drept de subinchiriere. Eu am platit chiria in avans pana la sfarsitul lunii ianuarie plus garantia . de cateva zile am fost contactat direct de proprietar care mi-a cerut sa fac un contract direct cu el pe o suma mai mare, bineinteles, acuzand ca nu si-a primit chiria de la firma de mentenanta. cei de la firma de mentenanta mi-au zis sa stau linistit ca proprietarul nu are ce sa discute direct cu mine si daca are o problema, sa o rezolve cu firma de mentenanta in instanta . mentionez ca eu mi-am respectat toate clauzele contractuale dintre mine si firma de mentenanta. proprietarul imobilului m-a amenintat cu executarea silita si ca va debransa apartamentul de la utilitati. mai am 2 copii minori, unul de 2 ani si unul de 7 ani. ce pot face eu din punctul acesta de vedere, ce drepturi am, cui ma pot adresa ?

Va Multumesc celor care ma pot ajuta cu un sfat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:55, 2 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut contractul cu firma de mentenanta. Este delicata situatia. Daca proprietarul actioneaza in instanta firma de mentenanta si castiga, dvs. va trebui sa va indreptati impotriva acesteia. Legat de evacuare, va puteti apara in fata instantei invocand incheierea contractului cu societatea respectiva - care avea drept de subinchiriere. Debransarea de la utilitati sigur incalca prevederile contractuale. Va sfatuiesc sa aduceti la cunostinta - firmei de mentenanta - situatia expusa - in scris. Va constituiti probe.

Am adus asta la cunoștiință firmei de mentenanța . Detaliat , am aflat niște detalii . Firma de mentenanța a avut mai multe apartamente contractate individual de la acest proprietar, cu care a avut niște probleme financiare din cauza chiriasilor. Legat de apartamentul contractat de mine , cheltuielile utilităților sunt plătite la zi iar firma de mentenanța a făcut transferul unor sume de bani pe tru acest apartament. Proprietarul nu a înregistrat contractele la ANAF și menționează ca suna transferata este Per total , nu Ptr un contract individual .
Din ce am citit in contractele de închiriere , deduc ca proprietarul este cel care vrea sa înceteze contractul in mod abuziv. Nu sa făcut nicio notificare scrisă prin intermediul unui organ competent de executare silită . Doar s-a adus la cunoștiință prin intermediul technologiei (mesaj și telefon). Va mulțumesc pentru timpul acordat
Company Advising a scris:

Trebuie vazut contractul cu firma de mentenanta. Este delicata situatia. Daca proprietarul actioneaza in instanta firma de mentenanta si castiga, dvs. va trebui sa va indreptati impotriva acesteia. Legat de evacuare, va puteti apara in fata instantei invocand incheierea contractului cu societatea respectiva - care avea drept de subinchiriere. Debransarea de la utilitati sigur incalca prevederile contractuale. Va sfatuiesc sa aduceti la cunostinta - firmei de mentenanta - situatia expusa - in scris. Va constituiti probe.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati firma intermediara, solicitati contractul ei de inchiriere, cereti sa stiti cum au facut plata si daca exista o imputatie a platii. In urma acestor chestiuni, cereti firmei sa notifice proprietarul sau ii convocati dv. pe toti la o negociere.
Intreruperea utilitatilor este o incalcare a vietii private, in opinia mea. Notificati si despre asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere inscris in cf Maria33ana Maria33ana Am dori sa achizitionam un apartament scos la licitatie dar care are inscris in CF un contract de inchiriere pe 10 ani platit in avans.Ce sanse ar fi sa intram ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)