avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aseară la A.G. s-a votat ca toți cei care au câini ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aseară la A.G. s-a votat ca toți cei care au câini în bloc să plătească 5 lei / lună

Aseara la sedinta de bloc cineva a venit cu ideia ca toti locatarii din bloc care au caine sa plateasca o taxa suplimentara la intretinere adica 5 lei pe luna. Majoritatea au fost de acord deoarece nu de putine ori in lift s au pe holul scarii s a gasit urina si rahat de caine , in plus folosesc si liftul. E legala aceasta taxa ? 10 lei e cota la curatenie pe ap. . de luna urmatoare va fi 15 lei pentru cei care au caini ! Cineva care are caine a spus ca va da in judecata administratia blocului !
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 17:26, 2 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care proprietarii de caini nu curata dupa ce animalul isi face nevoile in spatiul comun se poate impune o taxa pentru curatenia partilor comune chiar daca exista opinii potrivit carora asociatiile de proprietari nu ar putea impune astfel de taxe si pot fi anulate in instanta.
In cazul ajungerii in instanta reprezentantii asociatiei pot dovedi cu probe foto mizeria lasata de caini in lift si pe spatiile comune. Nu cred ca un judecator ar fi de acord ca proprietarii de caini sa nu respecte ceilalti proprietari atata timp cat in lege se prevede ca
art. 30-L196/2018
(3) (...)Niciun proprietar, chiriaș sau angajat al asociației de proprietari nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalți proprietari din condominiu și nu poate afecta funcționarea normală și întreținerea condominiului.

Curatirea urmelor lasate de caini trebuie impusa si in regulamentul condominiului.
adunarea general a asociatiei de proprietari nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Legiuitorul a prevazut fara exceptie ca se iau in evidenta de calcul intretinere persoanele care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobil
Instantele de judecata au pronuntat hotarari judecatoresti favorabile proprietarilor care au actionat in instanta asociatia de proprietari pentru impunerea de taxe aferente detinere animale de companie
Nu consider o taxa abuziva este o taxa de bun simt. Taxa va fi bagata in banii de curatenie , pe care ai va lua femeia care face curat in bloc ! Ia spala in urma lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animalele la intretinere iulyana62 iulyana62 Am fost anuntata de catre asociatia de proprietari ca este o lege noua prin care suntem obligati sa bagam animalele la intretinere ca si cum ar fi o persoana ... (vezi toată discuția)
Ce lege imi interzice mie sa nu ma urc in lift cu cainele meu? alinacristinescu alinacristinescu De maine incolo,eu numai am dreptul sa mai ma urc in lift cu catelul meu,decit numai pe scari,datorita conducerii asociatiei,pe care inca nu au dezbatuto pina ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)