avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in zilele de sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in zilele de sambata si duminica

Buna ziua....O firma de constructii doreste ca o parte din salariati sa lucreze in zilele de sambata si duminica .Daca lucreaza in intervalul orar 8.00-22.00 cum trebuie acordat sporul in suma fixa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 2 Octombrie 2018
Potrivit actualelor reglementari - aplicabile sectorului privat - , pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.


Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Dar daca in timpul saptamanii orarul este 8.00-16.00 iar sambata si duminica se lucreaza 8.00-22.00,cu pauzele de rigoare, ce este peste 8 ore se considera cumva ore suplimentare??
In cazul de fata, da .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , as dori sa va intreb care este tariful orar net , ... Morisca10 Morisca10 Buna ziua , As dori sa va intreb care este tariful orar net , calculat la salariu minim pe tara , mai precis cat ar trebui sa platesc ora neta ... (vezi toată discuția)
Cum se compensează timpii lucrați sâmbătă și duminica? Mugur2710 Mugur2710 Buna ziua!Lucrez la o societate,unde,o data la doua săptămâni asigur permanenta de acasă in zilele de sâmbătă și duminica,pentru remedierea anumitor ... (vezi toată discuția)
Timp de munca inegal Rdee Rdee Daca am salariati care lucreaza si in zilele de sambata si duminica si au repaus in alte zile decat acelea, ce spor ar trebui sa primeasca pentru acele 2 ... (vezi toată discuția)