avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere taxate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere taxate

Buna seara.
am un contract de prestari servicii cu o firma (eu detin un pfi). In acest contract nu am specificat un program in care sa vin la munca, salariul este unul fix+procent din vanzari. Colaborez cu aceasta firma de 6 luni iar acum la sfarsit,sefa vrea sa imi scada din salariul fix un anumit numar de zile in care nu am venit la munca (zilele sunt din ce isi aminteste ea), pe langa aceste zile eu am venit la munca uneori si in weekend si in anumite zile libere de la stat. Este legal sa imi scada din salariul fix acele zile in care am lipsit? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 3 Octombrie 2018
Contractul de prestari servicii nu este supus dispozitiilor Codului Muncii, ci Codului civil..

Drepturile si obligatiile partilor trebuiau specificate clar in continutul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile - diurna? ana_is ana_is Buna seara, tocmai mi-am infiintat un PFI - profesii libere. Sediul meu in Iasi, sediul firmei cu care am incheiat contract de prestari servicii in Vaslui. ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru creare si livrare training - implica drepturi de autor? atcalin atcalin Buna ziua, Am infiintat de curand un PFA (venit real) cu cod caen (8559) pentru livrarea de training-uri catre companii. 1. Daca eu creez continutul si ... (vezi toată discuția)
Pfa contributii obligatorii denisa2011 denisa2011 buna ziua, sincer nu prea inteleg ce contributii trebuie sa pleteasca un PFI sau un PFA, va rog mult sa ma lamuriti si pe mine: in primul rand 16% din profit, ... (vezi toată discuția)