avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarile de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarile de sanatate

nu mai am serviciu dar as vrea sa mi platesc asigurarile de sanatate in continuare.cum se procedeaza avand in vedere ca de 4 luni nu am mai platit cas?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:16, 11 Noiembrie 2009
Mergeti la casa de sanatate si incheiati un contract pentru asigurare de sanatate persoana fizica.
Este necesar sa aveti adeverinta de la Administratia financiara ca nu realizati venituri(!?).
Daca aveti sot puteti fi coasigurat pe asigurarea sotului, daca nu se incheie un contract cu casa de sanatate,dar grabiti-va sa nu platiti penalitati de intarziere pentru perioada in care nu ati platit contributia.Asigurarea platita de institutie a avut efect 3 luni de la ultima plata,dupa care sunteti descoperita,iar contributiile se vor calcula din data expirarii asigurarii,nu din data contractului pe care il veti incheia dvs.
Lege nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

Art. 213. - (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat in sistemul public de sanatate dana_preda dana_preda am aproape 27 anisi nu am lucrat niciodata....sunt casatorita,iar sotul meu lucreaza cu carte de munca.....De 2 luni ma chinui sa ma trec pe asigurarea lui de ... (vezi toată discuția)
Contributia la sanatate pentru un ii lennu lennu buna ziua suntem o fam. compusa din 4 membri. Noi parintii, desfasuram o activitate agricola si producem / vindem in baza unui certificat de producator, va ... (vezi toată discuția)
Coasigurat conform legii 95/2006 ani355 ani355 Bună ziua, Un salariat angajat din luna februarie 2013, pentru care se reţine şi se virează contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate, ... (vezi toată discuția)