Am primit in posta un pliant cu o firma "serioasa" care repara acoperisuri etc. Sun, apoi mi se prezinta un "inginer" si stabilim o data sa ne vedem.
Pe scurt, inginerul era de fapt un rrom care a mai venit cu alt personaj sa mi se prezinte ca patronul unei firme care se ocupa cu acoperisuri.
Am urcat pe bloc ca apoi sa`mi transmita ca tabla de care e nevoie costa 120 de lei si tigla ce trebuie mutata ma mai costa 60 lei. Totul bine ca sa i las sa faca treaba si sa dispar pentru 2 ore in oras ca atunci cand ma intorc sa fie 2 mp de tigla sparta pe jos si sa`mi spuna ca si acele tigle costa 300 de ron. Mentionez faptul ca am vorbit clar si concis de suma de 200 de lei pana in 300 de lei maxim. Si ca daca depaseste lucrarea suma mentionata sa ma sune. Ca apoi sa`mi transmita ca n`a inteles ce i`am transmis si ca el a muncit necontenit in continuare evitand a ma anunta de viitoare costuri. Apoi sa-mi zica ca garantia de fapt este verbala si ca la "suma asta" nu ofera asa ceva, 0 chitanta, garantie "verbala". Suma socotita de acest distins inginer este de 1800 ron. Cand i-am explicat ca nu o sa platesc suma aceea, a inceput amicul lui sa ma injure pe tiganeste la mine in casa. i`am poftit afara si le`am platit suma de 700 de ron. Ca a doua zi sa ma sune sa`mi transmita ca vor si restul. Miroase de la o posta a inselaciune. Ce se poate face in priviinta asta? Tin sa mentionez ca suma a fost ceruta exact dupa ce au decopertat acoperisul si mi`au lasat 2 mp fara tigla.
Demos
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti inregistrari, strangeti dovezi, daca le aveti deja, depuneti plangere pentru inselaciune in banda organizata.
Va trebui sa aveti coordonatele si numele excrocilor.
Faptul ca ati platit deja o suma de bani va servi dar si deservi.
Va trebui sa invatati ca lucrarile la negru, fara nimic scris, fara chitante si facturi nu numai sunt ilegale, contrare legilor in vigoare, dar, si periculoase dpdv fizic si material.
Faptul ca ati lasat tiganii sa munceasca in casa dvs fara angajament scris este deja lucru la negru caracterizat si un risc deplin asumat!!!
Pe viitor cautati intreprinderi serioase, necolorate, dezodorizate si mai ales cu existenta legala confirmata si practici legale.
Faptul ca " Am, primit in posta un pliant cu o firma "serioasa" " nu inseamna ca ati verificat existenta unei societati ci doar ca cineva a depus in cutia dvs postala ceva!!!
wamdue20
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca citeati atent, intelegeati ca : am dat banii doar cand m`au lasat descoperit cu 2 mp de tigla, pe care au spart`o dinadins. Si cat despre factura au zis ca imi dau dupa lucrare si apoi mi`au zis ca pt o suma atat de mica ei ofera garantie doar verbala. Ma repet, eu stau intr`un cartier in care sunt destui tigani onesti si nu sunt rasist sa nu dau omului o sansa, dar la ei a fost filmul facut dinainte, aia mi`e clar citind acum dupa multe alte intamplari in constanta si cluj chiar acum in 2018. Azi m-au sunat si au incercat sa ma inregistreze presand mereu pe ideea ca eu le datorez bani si ca sa le recunosc ca nu le mai dau nici un leu, patetic! si-n acelasi timp vad ca tot ei au tupeu si nu le este teama de o plangere penala. Asta e :)
Demos
Utilizator 6din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
De citit am citit si inteles cu precizie ceea ce ati scris!!!
Ca dvs va place sa jucati rolul de victima fara sa va asumati nici o raspundere este problema dvs personala.
Dvs ati mentionat faptul ca v-ati inteles cu niste tigani, daca nu sunteti rasist atunci de ce specificati apartenenta etnica?
Actiunile dvs sunt contradictorii, ilogice si lipsite de coerenta!
1) Va citez: "Am primit in posta un pliant cu o firma "serioasa" care repara acoperisuri etc. Sun, apoi mi se prezinta un "inginer"".
Ati verificat firma sa vedeti daca este intradevar serioasa?
Ati cerut referinte ca sa puteti identifica si cere informatii clientilor precedenti?
Ati cerut inginerului sa-si justifice faptic pretinsele calificari?
2) Va citez: "inginerul era de fapt un rrom care a mai venit cu alt personaj sa mi se prezinte ca patronul unei firme care se ocupa cu acoperisuri." si in acelas timp "amicul lui sa ma injure pe tiganeste la mine in casa"
Cum primiti in casa niste indivizi fara sa stiti nimic despre ei, fara sa-i legitimati?!?
3) Va citez: "Totul bine ca sa i las sa faca treaba si sa dispar pentru 2 ore in oras".
Cum lasati pe cineva necunoscut sa faca ce si cum vrea el fara posibilitate de verificare, de control?
Cine va da dvs dreptul de a lasa fara supraveghere in bloc (deci condominium) persoane necunoscute?
Cand cineva necunoscut va cere sa plecati cand si cum vrea el dvs nu va puneti intrebari?
4) Va citez: "Ca apoi sa`mi transmita ca n`a inteles ce i`am transmis si ca el a muncit necontenit in continuare evitand a ma anunta de viitoare costuri. Apoi sa-mi zica ca garantia de fapt este verbala si ca la "suma asta" nu ofera asa ceva, 0 chitanta, garantie "verbala"!
DECI, dvs nu intelegeti ceea ce scrieti, daca interlocutorul afirma ca:
"n`a inteles ce i`am transmis"
dar,
"evitand a ma anunta de viitoare costuri"
si in plus
"Apoi sa-mi zica ca garantia de fapt este verbala si ca la "suma asta" nu ofera asa ceva, 0 chitanta, garantie "verbala" BLA, BLA, BLABLA,
De ce mai discutati cu astfel de indivizi?
Unde este capacitatea dvs de analiza a situatiei?
Cand veti decide sa puneti capat producerii de pagube?
5) Va citez: " am vorbit clar si concis de suma de 200 de lei pana in 300 de lei maxim. Si ca daca depaseste lucrarea suma mentionata sa ma sune"
dar
"le`am platit suma de 700 de ron".
Cand ati cerut un deviz ?
Cand ati semnat un contract sau facut o comanda (va amintesc ca lucrarile legale se executa numai cu forme legale in baza unui deviz semnat si stampilat)?
De ce ati platit mai mult de dublul sumei convenite?
Nici acum nu prea intelegeti dvs ca prin plata dublului sumei convenite dvs justificati pretentiile la 1800 Ron???!!!
6) Va citez: "Tin sa mentionez ca suma a fost ceruta exact dupa ce au decopertat acoperisul si mi`au lasat 2 mp fara tigla."
Deci dvs nu aveti nici o responsabilitate in faptul ca ati lasat necunoscuti sa produca pagube si astfel sa aiba mijloace de presiune pt a excroca condominiumul?!?
Cum polemicile nu ma intereseaza, faceti un efort de a intelege ceea ce v-am scris in postarea initiala.
Daca vreti sa tineti cont de acele sfaturi OK, daca nu vreti, Insch'Allah (nu stiu daca ortografierea este corecta in limba romana si nici nu vreau sa stiu cum se spune pe tiganeste)!
Demos
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Va inselati, nu este nimic personal.
Cum, dupa prima postare, nu ati lasat impresia ca intelegeti in totalitate situatia in care sunteti, a doua postare nu a facut decat sa listeze o mica parte a intrebarilor la care veti fi expus.
Este obligatia noastra de a pune in garda utilizatorii!
Excrocii au avantajul de a excroca zilnic, au antrenament, vorbim de o profesionalizare, ori, dvs ca toate victimele excrocheriilor sunteti novice in materie de aparare in astfel de cazuri.