avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea contractului de munca

Buna ziua,

Contractul meu pe perioada determinata expira la data de 30/octombrie. Am fost anuntata prin intermediul unui e-mail ca va fi prelungit insa nu am primit niciun act aditional. O colega este intr-o situatie diferita, i-a expirat de la 02 octombrie, inca lucreaza si nu i-au trimis actul aditional. Intrebarea mea este, nesemnand acel act, nu este inregistrata in Revisal dupa cum am citit deci nu lucraza legal, in cazul meu, ar trebui sa le cer cat mai repede acel act de semnat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 3 Octombrie 2018
prelungirea contractului se face obligatoriu prin act aditional. Altfel contractul pe perioada determinata inceteaza de drept la data de sfarsit mentionata in contract.Daca pe 30 va expira contractul inseamna ca incepand cu 1 noiembrie lucrati la negru daca nu aveti un act aditional incheiat pana atunci. Colega dvs deja munceste la negru avand in vedere ca acel contract este expirat la data de 2 octombrie si nu a fost incheiat nici un act aditional. Art.82 alin 3 din Codul muncii

@ Oanalaura1

Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) art.17 C.mun. - in speta, durata c.i.m. - in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

In REVISAL se transmite cel târziu în ziua anterioară producerii modificării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă expirat Catyyy Catyyy Am un contract de muncă pe perioada determinata de 2 luni,acesta a expirat pe data de 02 05 2018.,eu am mers la serviciu inclusiv azi 07 05 2018. Pt a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata mihaela71 mihaela71 Am o salariata angajata cu contract de munca perioada determinata de la 14.10.2010 pana la 28.02.2010.astazi ar fi ultima zi de munca,insa doresc sa-i ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata - prelungire noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut ... (vezi toată discuția)