avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă expirat

Am un contract de muncă pe perioada determinata de 2 luni,acesta a expirat pe data de 02 05 2018.,eu am mers la serviciu inclusiv azi 07 05 2018.
Pt a demisiona mai este nevoie de preaviz???Angajatorul spunându mi ca da e nevoie de preaviz.Vă rog am urgent nevoie de un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 7 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca c.i.m. a expirat in 02.05.2018 (incetat de drept, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.), atunci dvs "munciti la negru" ... in aceasta situatie, nu aveti ce demisie sa depuneti.
Angajatorul sustine ca are timp 2 saptamani sa prelungeasca contractul si sa semnam actul aditional , in aceste conditii ma obliga sa stau in preaviz , in contra vointei mele , ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?

Cornel Vasile a scris:

Daca c.i.m. a expirat in 02.05.2018 (incetat de drept, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.), atunci dvs "munciti la negru" ... in aceasta situatie, nu aveti ce demisie sa depuneti.

Angajatorul va induce in eroare .

art.17 C.mun.
...
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
...

Astfel, actul aditional trebuia sa se incheie anterior datei de 02.05.2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nedeterminat raluk89 raluk89 Buna ziua! Un angajat al societatii are contract determinat pe o perioada de 6 luni, care ii va expira in august. Acesta vrea sa-si ia un credit de la banca ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului de munca Oanalaura1 Oanalaura1 Buna ziua, Contractul meu pe perioada determinata expira la data de 30/octombrie. Am fost anuntata prin intermediul unui e-mail ca va fi prelungit insa nu ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata mona m mona m buna am o nelamurire am un C.i.m. pe perioada 01 06 2011 _06 05 2012 ca si asistent personal din diverse motive (internari in spital) nu ne-am putut prezenta ... (vezi toată discuția)