avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca nedeterminat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca nedeterminat

Buna ziua!
Un angajat al societatii are contract determinat pe o perioada de 6 luni, care ii va expira in august. Acesta vrea sa-si ia un credit de la banca dar are nevoie de contract nedeterminat. Poate angajatorul sa faca o declaratie prin care sa precizeze ca angajatorul va avea contract nedeterminat atunci cand ii expira cel determinat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 22 Iunie 2012
poate face un act aditional si sa il angajeze pe durata nedeterminata. declaratiile angajatorului nu reprezinta vointa ambelor parti :)
Modificare c.i.m. nu se poate face printr-o declaratie a angajtului sau angajatorului , ci prin incheierea unui act aditional la c.i.m...
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Va rog frumos sa ma ajutati din nou cu o informatie! Astazi mi-am prezentat demisia dar seful vrea sa stau in preaviz. Exista vreo posibilitate sa scap de perioada de preaviz? Contractul este pe perioada nedeterminata!
Va multumesc anticipat!!
Sunt doua modalitati : fie angajatorul renunta la preaviz, fie nu va prezentati la munca pe perioada preavizului ...
O posibilitate ar fi invocarea art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata MariaRamona MariaRamona In situatia in care am avut contractul pe perioada determinata de 6 luni, apoi mi s-a prelungit de doua ori (2 luni, respectiv 6 luni), nu se poate prelungi pe ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)