avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim perioada determinata

buna am o nelamurire am un C.i.m. pe perioada 01 06 2011 _06 05 2012 ca si asistent personal din diverse motive (internari in spital) nu ne-am putut prezenta la reinnoire la comisia de handicap doar in data de 04 05 2012 si am inteles ca pot fi incadrata doar cu data de 01 06 in munca exista vreo reglementare in ac. sens ? mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 29 Aprilie 2012
Dosarul cu actele pentru prelungirea indemnizatiei pentru persoane cu dizabilitati se depune cu cel putin 2 saptamani inante de expirearea celor 6 luni(1 an) pentru care s-a eliberat certificatul anterior. Comisia care analizeaza dosarul se intruneste de 2 ori pe luna, nu in fiecare zi.De aceea se recomanda ca dosarul sa fie depus inanite de expirarea acestui termen.Dvs ati ratat prima comisie care s-a intrunit, asa ca a 2-a v-a reincadrat mai tarziui si nu aveti continuitate in indemnizatie.
Ca idee, ar trebui sa prelungiti si CIM-ul pe perioada determinata cu inca 6 luni.:)
comisia se intruneste in fiecare zi de vineri eu am depus actele vineri 27 04 si am comisia pe 04 05 si imi expira CIM-ul in 06 05 mi s-a spus ca pot sa fiu reincadrata doar cu data de 01 06,nu se poate mai repede cu data de cind primesc certificatul?mersi
Se poate prin incheierae unui act aditional de modificare a duratei c.i.m. ... acest act se poate incheia in termen de 20 de zile lucratoare de la data expirarii termenului anterior pentru care a fost incheiat c.i.m. ...

art.17 alin.5. C.mun. dispune : Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

art.41 alin.1 si 3 C.mun.:
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
......
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă expirat Catyyy Catyyy Am un contract de muncă pe perioada determinata de 2 luni,acesta a expirat pe data de 02 05 2018.,eu am mers la serviciu inclusiv azi 07 05 2018. Pt a ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata pesticid pesticid Buna dimineata, As dori sa stiu daca un CIM perioada determinata (fiind primul dupa CIM perioada nedeterminata) se poate prelungi prin Act aditonal si daca ... (vezi toată discuția)
Act aditional MariaRamona MariaRamona Pot incheia actul aditional si pe data de 20 ale lunii, chiar daca el isi produce efectele incepand cu data de 01 ale lunii sau este obligatoriu tot ca pe data ... (vezi toată discuția)