avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penalã la politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penalã la politie

Bunã ziua.Mama mea a facut o plângere la politie in urmã cu 4 luni pentru viol de domiciliu,folosinta abuziva si distrugere in care s-au cerut despagubiri si sã refacã cea ce a stricat.A facut o intelegere cu un vecin in care ea a cerut sa intretina curtea si ce este acolo dar nu a facut nimic,apoi i-a interzis sa mai intre dar a continuat sa intre stiind cã mama nu merge acolo.A intrat pe terenul nostru s-a folosit de grajd si-a tinut animalele acolo fara a aduna gunoiul rezultat.Politia a constatat ca inculpatul X si-a facut datoria ,si-a scos gunoiul dar l-a lasat afarã iar podeaua este distrusa.A lasat gunoiul mai bine de un an iar de restul ei nu au competenta si ne trimit spre judecatorie.Acum 2 zile s-a dus sã vadã ce este pe acolo iar oile se plimbau prin curte.Ce ar trebui sã facã in acest caz?Are o pensie mica,vine iarna,nu-si permite un avocat...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:41, 7 Octombrie 2018
Nu se intelege clar care sunt pretentiile pagubitei? Sa-i fie reparata podeaua grajdului? Sa fie dezdaunata cu o suma de bani? Sa i se ceara scuze in mod public? Sau ce anume doreste pagubita?
Daca nu are bani de avocat (pe care-i va recupera de la partea adversa in cazul in care castiga procesul), fie sa apeleze la un imprumut de la copii, rude, prieteni daca are, fie sa formuleze o cerere de ajutor public judiciar daca pagubita este eligibila pentru acordarea acestuia.
Daca nu poate sau nu doreste sa urmeze calea de mai sus, atunci cautati in familia dvs o persoana mai dezghetata, care stie carte, si care poate sa-i reprezinte interesele pagubitei in instanta in calitate de mandatar (desigur, puterile acestuia sunt limitate de lege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatoriu tobescu tobescu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : In 1998 am dat o procura speciala pentru vanzarea unui apartament mostenit de la tatal meu. Pretul de vinzare era trecut ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nu permite accesul reprezentantului proprietarului in imobil morikko morikko Buna ziua, deoarece nu locuiesc in Romania, am inchiriat un imobil pe care il am in posesie. La plecare am spus chiriasului ca persoana X va veni periodic sa ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez? inaice inaice Buna ziua ! Ma numesc Florentina si am vevoie de un sfat sau cum ar trebui sa procedez in urmatoarea problema: Bunicul a decedat acum 10 ani , iar tatal meu a ... (vezi toată discuția)