Bunã ziua.Mama mea a facut o plângere la politie in urmã cu 4 luni pentru viol de domiciliu,folosinta abuziva si distrugere in care s-au cerut despagubiri si sã refacã cea ce a stricat.A facut o intelegere cu un vecin in care ea a cerut sa intretina curtea si ce este acolo dar nu a facut nimic,apoi i-a interzis sa mai intre dar a continuat sa intre stiind cã mama nu merge acolo.A intrat pe terenul nostru s-a folosit de grajd si-a tinut animalele acolo fara a aduna gunoiul rezultat.Politia a constatat ca inculpatul X si-a facut datoria ,si-a scos gunoiul dar l-a lasat afarã iar podeaua este distrusa.A lasat gunoiul mai bine de un an iar de restul ei nu au competenta si ne trimit spre judecatorie.Acum 2 zile s-a dus sã vadã ce este pe acolo iar oile se plimbau prin curte.Ce ar trebui sã facã in acest caz?Are o pensie mica,vine iarna,nu-si permite un avocat...Va multumesc!
Nu se intelege clar care sunt pretentiile pagubitei? Sa-i fie reparata podeaua grajdului? Sa fie dezdaunata cu o suma de bani? Sa i se ceara scuze in mod public? Sau ce anume doreste pagubita?
Daca nu are bani de avocat (pe care-i va recupera de la partea adversa in cazul in care castiga procesul), fie sa apeleze la un imprumut de la copii, rude, prieteni daca are, fie sa formuleze o cerere de ajutor public judiciar daca pagubita este eligibila pentru acordarea acestuia.
Daca nu poate sau nu doreste sa urmeze calea de mai sus, atunci cautati in familia dvs o persoana mai dezghetata, care stie carte, si care poate sa-i reprezinte interesele pagubitei in instanta in calitate de mandatar (desigur, puterile acestuia sunt limitate de lege).
Mandatoriu
tobescu
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :
In 1998 am dat o procura speciala pentru vanzarea unui apartament mostenit de la tatal meu. Pretul de vinzare era trecut ... (vezi toată discuția)