avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu permite accesul reprezentantului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu permite accesul reprezentantului proprietarului in imobil

Buna ziua,
deoarece nu locuiesc in Romania, am inchiriat un imobil pe care il am in posesie. La plecare am spus chiriasului ca persoana X va veni periodic sa verifice starea imobilului si am lasat si datele persoanei de contact. Omul a sunat sa stabileasca o intalnire cu chiriasul si acesta i-a spus ca nu ii permite accesul in imobil. Mi-a trimis un sms in care imi scrie ca sa vin eu sa verific daca vreau - omul stiind ca eu nu locuiesc in romania. il contactasem si eu sa ii spun ca trece X, iar omul pare vizibil "deranjat". cum pot sa procedez in aceasta situatie..
in contract scrie ca omul trebuie sa permita accesul proprietarului sau delegatului acestuia periodic ca sa verifice starea apartamentului.
Va rog un sfat urgent! Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
morikko, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 20:26, 5 Iunie 2014
nu stiu daca mai puteti avea o relatie daca va apucati sa faceti plangere penala asa cum ar trebui.
incercati direct rezilierea contractului de inchiriere si evacuarea chiriasului.
delegatul dvs sa ia legatura cu un avocat pt aceste demersuri
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Heeei! Rezilierea contractului? Nu-i un pic prea radical si dintr-o data? Exista probe clare ca a refuzat? Eu zic ca delegatul trebuia stabilit in contract cu nume, prenume si cu actul cu care se legitimeaza. Se poate rezilia contractul, nu-i vorba, dar inainte de asta ar trebui - i.m.h.o. - sa procedati in felul urmator:
- Sa imputerniciti printr-o procura data in fata consulului Romaniei din tara in care va aflati (costa cam 60 de euro) pe delegatul d-voastra sa va inspecteze proprietatea inchiriata iar in cazul refuzului chiriasului sau daca proprietatea este deteriorata sa rezilieze in numele d-voastra contractul;
- Mandatarul d-voastra ii va trimite prin posta, cu confirmare de primire, o notificare chiriasului privitor la inspectarea proprietatii, anexand o copie dupa procura.
Daca dupa caeasta procedura chiriasul continua sa refuze sa-l lase pe delegatul d-voastra in imobil, mergeti la judecata. Dar ma indoiesc ca chiriasul va merge pana acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mi-a trimis sms prin care mi-a spus clar ca nu il primeste, si daca vreau sa vin eu sa vad, chirisul stiind ca eu nu locuiesc in Romania.
Ii voi face o notificare in scris si sper sa nu ajung la judecata. multumesc.
Se are ca nu intelegeti ca mandatarul d-voastra trebuie sa-i poata arata chiriasului dovada mandatului. Ma, rog, faceti cum doriti.
am inteles. exista dovada mandatului si i-o poate arata. daca la data stabilita pentru vizita- notificata in scris chiriasului- acesta nu este de gasit la locuinta sau nu deschide usa, reprezentatul poate intra in imobil ca sa verifice starea acestuia sau nu poate decat daca ii permite chiriasul.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
morikko, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)
Ce fel de interpretare se poate da bucurescu bucurescu buna ziua, vin cu urmatoarea problema : am inchiriat o casa cu 3 camere unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament ANONIM555 ANONIM555 dupa moarte mamei am locuit o vreme cu tatal meu,apoi m-am intors la familei eu acum locuiesc in bucuresti si tata in gl ,ulterior tata s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)