avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces in apartament

dupa moarte mamei am locuit o vreme cu tatal meu,apoi m-am intors la familei eu acum locuiesc in bucuresti si tata in gl ,ulterior tata s-a recasatorit si a inchiriat apartamentul rudelor lui actuale,au schimbat yala si nu mai am acces in casa,taxa de succesiune nu e platita, ce pot face in conditile in care tatal meu refuza sa facem succesiunea,nu il gasesc si nu cunosc actuala lui locatie,refuza comunicarea,as dori sugesti legale si poate cv actiuni neortodoxe impotriva actualilor chiriasi ,care nu-mi permite accesul in casa cu toate ca nu au nici un contract de inchiriere,neaparat trebuie facuta succesiunea pentru a avea acces in casa?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:30, 14 Februarie 2015
Cu ce puteti dovedi ca sunteti proprietar?
Cum explicati Politiei ca a-ti dorit sa intrati in casa dv-stra dar e ocupata de X?
Trebuie facuta succesiunea si in baza actului notarial faceti demersurile legale.
Mult succes.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea dezbaterii succesorale.

Competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.


Procedura dezbaterii succesorale este initiata in fata instantei de judecata, cand exista divergente intre comostenitori.


De asemenea, se poate sista starea de indiviziune prin imparteala.


Ambele demersuri pot fi realizate oricand, legiuitorul nu a stipulat un termen de prescriptie.


In ceea ce priveste persoanele care ocupa in mod abuziv imobilul, dumneavoastra veti putea solicita evacuarea acestora numai dupa ce veti putea dovedi calitatea de proprietar.


Asadar, dupa ce se procedeaza la dezbatarea succesorala si la partajare, veti putea solicita evacuarea persoanelor care ocupa in mod ilicit imobilul.



Totusi, momentan, ii puteti notifica , solicitandu-le la paraseasca imobilul,printr-o notificare, facand, ulterior, demersuri pentru evacuare.



Succes.





Si fara taxa de succesiune ,nu am acces in apartament?dupa decesul mamei am cazut de acord sa nu facem succesiunea,ulterior tata s-a recasatorit schimbandu-si atitudinea,si nu ma mai pot intelege cu el sub nici o forma,inainte de a se recasatori aveam acces in casa,mergeam la gl cand voiam aveam si cheia ,nu era nici o problema,ma gandesc ca noile lui rude sa nu profite de,el si sa fac cine stie ce smecheri cu apartamentul,apoi sa-l goneasca din casa ,tata are 70 ani si,recent a facut chimioterapie pentru cancer,posibil sa nu mai sa nu mai judece logic,am incercat sa vb cu el dar nu am reusit,nu stiu unde sta,chiriasi sunt rudele lui actuale care platesc un pret mic,fata de utilitatile apartamentului
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
ANONIM555, utilizator
de ce mi-ar trebui acte pentru a intra in casa in care am crescut,?chiriasi ce cauta acolo?,cum justifica ei prin acte?,ce treaba are politia cu asemenea cazuri?e caz civil
mie ca mostenitor de drept imi trebuie acte? si chiriasilor nu?
chiriasilor ce le trebuie ca sta in casa si se folosesc de lucrurile mele si de munk mea ,am renovat apartamentul in totalitate pentru a sta acolo niste profitori,chiar nu se gaseste o metoda de ai indeparta din casa?
tata e batran dupa ce a facut chimioterapie nu cred ca mai judeca logic ,nu-l gasesc sub nici o forma sa vb cu el
refuza sa comunice ,si nici actele necesare pentru succesiune nu mi le pune la dispozitie
multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
ANONIM555, utilizator
Unde trebuie facuta aceasta notificare?cum intru in posesia ei?

Alte discuții în legătură

Succesiune sau? Ionutsim Ionutsim Buna ziua, as dori sa primesc niste sfaturi din partea d-voastra in urmatorul caz...... Tata a fost infiat de o persoana. In 1972 acea persoana a decedat , ... (vezi toată discuția)
Abuz Gabriel57 Gabriel57 buna ziua,suntem trei frati,dupa decesul mamei ,tata s-a recasatorit,inchirind apartamentul rudelor lui actuale,pe mine nu ma primeste in casa a schimbat yala ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)