avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz

buna ziua,suntem trei frati,dupa decesul mamei ,tata s-a recasatorit,inchirind apartamentul rudelor lui actuale,pe mine nu ma primeste in casa a schimbat yala de la usa si nu pot intra cu toate ca in casa am lucruri de valoare,taxa de succesiune nu e platita dupa mama,eu neavand acces la nici un act nu stiu unde are locuinta actuala nu pot comunica in nici un fel cu el,si cand merg la usa apartamentului sa intru in casa cheama politia care ma indeparteaza de casa, ce pot face in situatia actuala,nu am voie sa intru in casa fara taxa de succesiune platita?de ce intervine politia?dupa cate stiu nu e de competenta lor,
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Gabriel57, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 17:13, 9 Ianuarie 2015
Aveti voie sa intrati in casa, numai ca nu puteti invoca acest drept in fata organelor statului, pentru a le cere sprijinul, atata vreme cat nu va puteti dovedi calitatea de mostenitor (coproprietar).

O posibila solutie? Un certificat de calitate de mostenitor (care nu presupune plata taxelor succesorale). Numai ca, vedeti dumneavoastra, nici in acest caz politia nu va forta usa imobilului pentru a va permite accesul. De ce? Pentru ca nu e treaba ei.
Buna ziua,

Ati inceput succesiunea si nu ati finalizat-o? Asta se intelege din taxa de succesiune neplatita. Mergeti la notar, finalizati succesiunea, si apoi puteti solicita partajul bunurilor.

Politia poate sa intervina pentru a va opri sa intrati incasa atata timp cat dvs nu aveti acte asupra casei si incalcati proprietatea tatalui dvs.

Succes si mergeti la notar cat mai repede sau veti fi in situatia in care nu mai puteti accepta mostenirea (daca nu a trecut deja termenul ca nu ati mertionat cand a survenit decesul).
sunt 3 ani de la decesul mamei, succesiunea nu a fost deschisa ,eu nu am nici un act la dispozitie toate actele sunt la tatal meu pe care nu-l gasesc sub nici o forma,il pot actiona in judecata pentru ca nu-mi pune la dispozitie actele necesare pentru deschidera succesiuni?
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Gabriel57, utilizator
Cum pot sa intru in posesia acestui certificat? De unde se elibereaza? Nu stiu daca are importanta dar eu sant persoana cu handicap gr 2 accentuat.
Multumesc.
Gabriel57 a scris:

Cum pot sa intru in posesia acestui certificat? De unde se elibereaza? Nu stiu daca are importanta dar eu sant persoana cu handicap gr 2 accentuat.
Multumesc.


Certificatul il faceti d-voastra la notar, dar fara sa dati in judecata pentru succesiune-partaj nu aveti nicio sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in apartament ANONIM555 ANONIM555 dupa moarte mamei am locuit o vreme cu tatal meu,apoi m-am intors la familei eu acum locuiesc in bucuresti si tata in gl ,ulterior tata s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)
Ingradirea drepturilor cu privire la bunurile ce constituie masa succesorala Florin36 Florin36 Buna seara, Dupa decesul ultimului parinte respectiv al tatalui meu,la nici o luna de zile mi s-a interzis sa mai intru in casa parintilor mei si sa ma mai ... (vezi toată discuția)