avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-am înțeles cu fratele meu să îi vând cota mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-am înțeles cu fratele meu să îi vând cota mea din moștenire, dar el și-a însușit-o fără să îmi plătească sulta și nu îmi dă cheile de la imobil. Cum pot intra în posesia spațiului în care am locuit înainte și cui trebuie să mă adresez?

Buna ziua,

Am facut succesiunea la notar cu fratele meu (dupa mama) si am dobandit recent, in data de 08.07.19, certificatul de mostenitor. Cota mea parte este de 1/2 din masa succesorala , aceasta fiind reprezentata de un imobil (casa si teren).
Ultima discutie cu fratele meu a fost ca ii voi vinde partea mea, am negociat suma, insa el a plecat in voiaj fara sa spuna nimic.

Situatia sta acum in felul urmator: eu am stat linistita ca asa se va intampla (imi voi primi banii pe partea mea) si am acceptat cumva tacit cele facute de el, desi a intrecut limitele. Si anume : a intrat abuziv si a spart usile (inainte de a face succesiunea), a schimbat yalele, a scos toate lucrurile (mobila) din casa, le-a dat gratis sau vandut.
Acum el este plecat in voiaj si sotia lui refuza sa imi dea cheile de la casa. Casa are etaj (ei locuiesc separat la etaj), iar eu am locuit acolo, in ultima perioada, aprox. 4 ani de la moartea mamei la parter, nimeni neavând acces acolo.
Apoi dupa discutii aprinse si amenintari violente verbale ale fratelui, am hotarat sa ma mut sa locuiesc in alta parte.

Întrebarea mea este ce pot face, cum pot avea acces si intra in posesia spatiului unde locuiam inainte.
Cui ma pot adresa in prima faza? Politiei si apoi tribunalului?
Mentionez ca nu am facut nici un ante-contract sau promisiune de vanzare-cumparare.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați partajul în instanta cu atribuirea imobilului catre fratele dvs și obligarea acestuia sa va plateasca sulta corespunzatoare cotei dvs părți.Varianta cu plângere penală durează ani de zile pana la o eventuală soluționare.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pe 1/2 din casa , deci parterul, unde ati locuit, conform actului de mostenitor, sunteti proprietar!! Puteti intra oricand acolo, chiar spargand yala...nimeni nu va poate face nimic! Mergeti chiar cu politia!!
Nu e chiar atat de simplu,în mod normal politia nu intervine în astfel de situații.In al doilea rand pt a o sicana fratele poate face plângere penală pt furt,distrugere etc.

Vio10 a scris:

Pe 1/2 din casa , deci parterul, unde ati locuit, conform actului de mostenitor, sunteti proprietar!! Puteti intra oricand acolo, chiar spargand yala...nimeni nu va poate face nimic! Mergeti chiar cu politia!!

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in apartament in timpul procesului de divort vb1 vb1 Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa intru in domiciliul meu? hypy hypy buna ziua, as dori si eu un sfat. sunt unul dintre mostenitorii unui apartament. cotatia mea este de 1/10. eu am domiciliul stabil la adresa acelui apartament. ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)