avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces in apartament

dupa moarte mamei am locuit o vreme cu tatal meu,apoi m-am intors la familei eu acum locuiesc in bucuresti si tata in gl ,ulterior tata s-a recasatorit si a inchiriat apartamentul rudelor lui actuale,au schimbat yala si nu mai am acces in casa,taxa de succesiune nu e platita, ce pot face in conditile in care tatal meu refuza sa facem succesiunea,nu il gasesc si nu cunosc actuala lui locatie,refuza comunicarea,as dori sugesti legale si poate cv actiuni neortodoxe impotriva actualilor chiriasi ,care nu-mi permite accesul in casa cu toate ca nu au nici un contract de inchiriere,neaparat trebuie facuta succesiunea pentru a avea acces in casa?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:30, 14 Februarie 2015
Eu va inteleg din pacate asa stau lucrurile , urmati sfatul d-ne avocat Stoica Ioana si doar sa se va rezolva problema.
Sa va dau un exemplu din care poate intelegeti mai bine:
Am un caz cunoscut in care Fam. X primeste FAm. Y sa locuiasca temporar intr-un apartament gol la momentul acela, nu a respectat termenul de 2-3 luni acum au trecut 3ani si nu vor sa iasa din casa..........rezultatul , in acest moment au dosar in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANONIM555 a scris:

de ce mi-ar trebui acte pentru a intra in casa in care am crescut,?chiriasi ce cauta acolo?,cum justifica ei prin acte?,ce treaba are politia cu asemenea cazuri?e caz civil
mie ca mostenitor de drept imi trebuie acte? si chiriasilor nu?


Nu are importanță că ați crescut sau nu acolo ci faptul că deocamdată tatăl D-voastră e proprietar și poate închiria oricui. Dacă încheie cu acte sau nu e treaba lui.

Dezbateți succesiunea și după ce veți fi proprietar pe o cotă din apartament, vedeți ce e de făcut. Oricum cota D-voastră din apartament e mică atâta timp cât trăiește tatăl D-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau? Ionutsim Ionutsim Buna ziua, as dori sa primesc niste sfaturi din partea d-voastra in urmatorul caz...... Tata a fost infiat de o persoana. In 1972 acea persoana a decedat , ... (vezi toată discuția)
Abuz Gabriel57 Gabriel57 buna ziua,suntem trei frati,dupa decesul mamei ,tata s-a recasatorit,inchirind apartamentul rudelor lui actuale,pe mine nu ma primeste in casa a schimbat yala ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)