avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale La vânzarea unui imobil s-a constatat o diferență ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

La vânzarea unui imobil s-a constatat o diferență între suprafața înregistrată la primărie și cea faptică, prin urmare ni s-a solicitat o diferență de impozit + penalități. Pot plăti doar principalul, nu și penalitățile?

Buna ziua, Am rugamintea dacă ma poate lămuri cineva in legătura cu plata unui impozit la primarie . In urma cu câteva luni am vândut casa părintească unde in urma succesiuni am fost și eu proprietara împreuna cu mama și cu sora mea. Azi ne-am trezit cu o decizie de impunere de la primarie prin care ni se solicita sa plătim o suma de 2023 lei din care 1467 principal și 556 penalități , ca fiind o diferența între suprafața terenului care a fost introdusă la primarie și cea faptică făcută pe baza RLV-ulii .Mentionez ca suma a fost calculata pentru ultimii 5 ani pt ca mai mult nu puteau.Intrebarea mea este pot plati numai principalul și penalitatile nu pentru ca nu mi se pare corect sa plătesc și penalități Eu cred ca aceasta gresala este tot din vina lor pentu ca ei au introdus suprafața in calculator pe baza actelor puse la dispoziție de noi.Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:43, 3 Octombrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti, d-voastra conform Cod Proc Fiscala aveti obligatia sa depuneti declaratia corecta:

ART. 102 Forma și conținutul declarației fiscale
(3) Contribuabilul/Plătitorul are obligația de a completa declarația fiscală înscriind corect, complet și cu bună-credință informațiile prevăzute de formular, corespunzătoare situației sale fiscale. Declarația fiscală se semnează de către contribuabil/plătitor sau, după caz, reprezentantul legal ori împuternicitul acestuia.


Si oricum din moment ce nu contestati baza de impunere, nu puteti contesta dobanzile.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalizari la recalcul impozit pe cladire? gmarba gmarba Serviciul Taxe si impozite al primariei mi-a comunicat faptul ca s-a recalculat impozitul pe cladirea unde locuiesc si incepand din acest an trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale, obligatiile primariei vodzila57 vodzila57 Buna ziua, Privind taxele si impozitele locale doresc si eu cateva lamuriri daca ma poate ajuta cineva: 1). Primaria are obligatia de a transmite ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 an 2009 dni1967 dni1967 Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor pentru confirmarea exactitatii completarii declaratiei 101 an 2009. Trim I - impozit D100=0 Trim II- impozit ... (vezi toată discuția)