Mi-am vândut mașina dar cumpărătorul nu a înscris-o pe numele lui, așa că tot eu sunt proprietar. Cine încasează despăgubirea pentru daună totală? Asigurătorul m-a contactat pe mine și nu știu ce trebuie să fac ca să primesc banii
Am vandut o masina inscrisa pe numele meu dar cumparatorul nu a inscris.o asa ca tot eu sunt propietar.
Masina a fost implicata intr.un accident si a fost clasata ca dauna totala am primi un plic de la asiguratorul partii vinovate prin care imi cere sa depun o cerere prin care sa primesc banii de despagubire. Intrebarea mea este cine primeste banii? Eu ca propietar sau cel care avea masina de la mine si nu a inscris.o
Si ce trebuie sa fac sa primesc banii
Precizez ca nu il cunosc pe cel care detine masina acum pt ca fost vanduta de mai multe ori si mi.au venit si mai multe amenzi de rovinieta acasa
ce vina am eu ca proprietarul masini nu sa ingrijit sa radieze masina si sa fie in regula, mie mi-se pare o excrocherie ce ce vrea el sa faca , nu cred ca cei de la finante nu au incasat deja amenzile ,te executa silit daca nu platesti , iti blocheaza conturile, nu crezi ca poate fi un arajament intre cei doi, ? in orce proces verbal sau chiat intelegere amiabila autoturism condus de si proprietar cine este
Nu se vede clar ca pe el il interesaza doar cum poate sa se bucure de bani dupa asigurare si nmic altceva
Despagubire inseamna ca ai suferit o paguba. daca despagubirea e din accident, paguba e din accident.
Daca ati suferit o paguba ca urmare a acelui accident puteti pastra banii.
Daca ati suferit o paguba ca urmare a unei amenzi, o puteti contesta, puteti cere la politie sa modifice inreggistrarile, caile legale sunt altele. Va inteleg situatia, dar nu dv. suneti cel care poate face aceasta compensare.
Banuind ca e vorba de o dauna pe RCA , conform legii despagubirea trebuie sa o primeasca cel care are calitatea de proprietar, inclusiv din documente sub semnatura privata. Dvs daca ati vandut masina cu contract de vanzare cumparare semnat de ambele parti nu mai aveti calitatea de proprietar. Daca cel care a cumparat masina nu a INSCRIS calitatea de proprietar in talon in termenul prevazut de lege nu inseamna ca isi pierde dreptul la proprietate iar aceasta revine la dvs. In consecinta, nu aveti cum sa va insusiti vreo despagubire.