avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vreau sa contest un proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vreau sa contest un proces verbal

Buna seara in primul rand,
Acum cateva zile un agent rutier mi-a retinut permisul deoarece a sustinut ca nu am acodrat prioritate la trecerea de pietoni. Astazi am primit procesul verbal acasa, intrucat nu l-am semnat atunci. In el scrie ca "nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare in loc marcat si semnalizat prin indicator". bun, mai departe scrie ca: fapta savarsita este prevazuta de art. 135. litera(sa zicem) h, din "hg 1391/06". Litera h se vede clar ca a fost mai intai un "c", din care s-a facut h, "c"-ul a ramas codita literei h..Fapta este sanctionata de art"100,13/C sau e din OUG 1995..la fel apare ingrosat si nu se intelege litera. Aceste doua alineate se refera la total altceva decat neacordare de prioritate pietonilor. mai exact, am savarsit o fapta si am fost sanctionat pentru alta. In acelasi p.v., agentul constatator nu a semnat pe fiecare exemplar am procesului verbal, si nu mi-a dat voie sa fac obiectiuni impotriva pv, deoarece el deja avea scris acolo alte mentiuni, cum ca "ma uitam la dumneavoastra si oricum nu s-a produs niciun accident" iar eu aveam intentia sa obiectez ca este un abuz si ca nu sunt de acord. nu mi s-a dat voie. de asemenea, nu este precizat nici locul unde pot face plangere impotriva pv.
Acum intrebarea mea este cum pot sa intocmesc plangere impotriva pv, daca exista vreun model tip de contestatie, si daca ma poate ajuta cineva deoarece nu stiu ce legi si articole sa aduc in discutie...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:14, 6 Ianuarie 2010

Art. 135 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier prevede: "Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului".

Art. 100 alin. (3).din Codul Rutier prevede:"Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi in traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului";

Va doresc bafta intrucat aveti nevoie de ea.
Va multumesc mult pentru raspuns, dar aceasta greseala nu atrage si nulitatea procesului verbal relativa sau absoluta? am citit diferite hotarari pe site cu privire la aceste nulitati, dar nu sunt complet lamurit...
Buna ziua,
Revin cu o intrebare: am depus contestatie, termenul de judecata este 02.02.2010, cum procedez pentru a putea chema in instanta 2 martori care au fost de fata la incidentul de mai sus si daca nu este prea tarziu? astazi este 06.01, martorii imi sunt cunoscuti si vor veni la proces, dar nu stiu cum sa procedez.
In situatia in care incadrarea contraventiei,nu rezulta din procesul verbal sau este incorecta,incercati sa invocati motivele de nulitate ale procesului verbal prev.de art.16-17 din O.G.nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal cu articol gresit printzesa18 printzesa18 Buna Am o intrebare. Am vreo sansa sa se anuleze un proces verbal de contraventie pentru retinerea permisului daca a fost trecut gresit articolul de lege? ... (vezi toată discuția)
Stabilire fapta savarsita axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta \"savarsita\" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)