Corect din ce punct de vedere?Incercati sa fiti mai explicit, raportat la ce anume corect? la situatia de fapt ?.
Din ce sustineti, p.v. imi pare a fi corect, este mentionata fapta ce constituie contraventie doar ca, lipseste individualizarea sanctiunii principale, cea complementara fiind mentionata.
Vi s-a suspendat si permisul?
Obs.:) Ambele fapte constituie contraventii, ambele fapte sunt sanctionate, ambele texte fiind legale, iar diferenta consta in "individualizarea gravitatii faptei", respectiv:
1.Sotia dvs. nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, pietonul nefiind angajat in trecere, adica fiind pe trotuar;
2.Dvs. nu ati acordat prioritate la trecerea de pietoni, pietonul fiind (deja) angajat "pe/in" trecerea de pietoni, iar dvs. nu l-ati lasat.
Fapta dvs. este mai grava si ca atare, sanctionata pe langa amenda si cu suspendarea permisului pentru o perioada de 30 de zile, ceea ce nu inseamna ca sotiei nu ar putea sa-i fie ridicat permisul...
D, permisele a fost suspendate atat sotiei cat si mie.
Pe PV-ul sotiei la fapta savarsita a fost trecut art.135 lit h din Regulam. de aplicare a ord 195/2002, iar la sanctiune art 100 alin 3 lit b din Ordonana 195/2002
Pe PV-ul meu la fapta savarsita a fost trecut art.100 alin 3 lit b lit h din ord 195/2002 si la sanctiune art 100 alin 3din aceeasi ordonanta.
Intrebarea este: Care din cele 2 articole stabileste fapta si care sanctiunea?! Artuicolul din Regulament sau articolul din Ordonanta.
Multumesc
@axa_andrei :):)
O sa va rog urmatoarele:
1.In primul rand sa nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece incalcati Regulamentul de postare iar mesajele consecutive vor fi sterse;
2.Sa cititi cu atentie textele de lege si cu siguranta veti observa diferentele despre care v-am spus anterior si care oricum, nu va solutiona problema dvs. daca insistati sa va legati de acest aspect ca fiind unul nelegal;
3.Domnule, totusi asa a fost?Faptele asa s-au intamplat? Aveti martori care pot declara contrariul?Pentru ca doar intr-o astfel de situatie mai puteti avea sanse, sa contestati, si sa si obtineti, anularea in instanta a p.v. de contraventie...:)
Daca veti considera ca agentii constatatori nu au scris cele petrecute in mod real sau ca,cele doua procese verbale au fost emise cu incalcarea legii(inclusiv prin nerespectarea prevederilor art.16/17/19 din OG.nr.2/2001,privind nulitatea)aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a celor doua procese verbal sa introduceti la instanta competenta teritorial,contestatii
Stimati domni,
Din principiu nu-mi place sa ma leg de ceva de care nu m dreptate. Dar daca tot ma indrumati sa citesc legile, si tot sunteti avocati (ceea ce eu nu sunt si de aceea va cer suportul ceolr care vreti sa mi-l dati) explicati-mi si mie cum pot fi 2 articole din 2 acte normative diferite care sa poata sa indice acelasi lucru. Pe mine de fapt asta ma doare. Nu ca mi-a luat permisul sau altele. Da, voi face contestatie dar asta e o alta treaba.
Rugamintea mea era sa-mi dea cineva abilitat in aces sens (avocat) un raspuns care este PV-ul corect. Sau altfel spus pot fi 2 procese verbale cu aceeasi fapta savarsita, dar care sa fie prevazuta de 2 articole diferite?!