Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta "savarsita" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii "care suntem" si care daca era sa prevedem acest lucru nu cred ca puteam sa spunem ca in decurs de 1 luna primim aceeasi amenda pt aceeasi fapta comisa. Insa baietii dupa cum se vede au norma la amenzi si n-au ce face altceva.
Pe PV al sotiei este trecut la "fapta savarsita este prevazuta de" art 135 lit h din hot 1391/2006, pt aprobarea Reg de aplicare a Ordonantei de urgenta a GUv nr. 195/2002.
"6. Intersectii si obligatia de a ceda trecerea
ART. 135
Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
h) pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci cand acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului."
Pe PV al meu este trecut la "fapta savarsita este prevazuta de" art 100 alin 3 lit b din ordonanta de urgenta nr. 195/2002.
"ART. 100
1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) ............
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
"
Care din cele 2 acte normative legifereaza sanctiunea si care fapta. Este corect PV-ul meu sau nu?!
Ambele procese verbale sunt incomplete. Corect ar fi fost: Conducatorul auto .............. nu a respectat prevederile art. 135 lit. h) din Regulamentul de aplicare a Codului rutier, contravenţie sanctionata de art. 100 alin. (3) lit. b) din Codul rutier-
Multmesc D-nule Cioan pt raspuns.
Doresc sa va fac precizarea ca in procesul sotiei scrie:
"Fapta savarsita este prevazuta de art: 135/h din RAOUG 195/2002 si sanctionata de art 100/3/b din OUG 195/2002" - ceea ce mi se pare corect
iar in procesul meu scrie:
"Fapta savarsita este prevazuta de art: 100/3/b din OUG 195/2002 si sanctionata de art 100/3 din OUG 195/2002" adica ceva incomplet...sau imi enumera de 2 ori acelasi articol si cu fapta sarvarsita cu cu sanctiunea (care de altfel 100/3 nu este completa, dat fiind faptul ca fapta se incadreaza in litera b adica trebuia scris la sanctiune 100/3/b si nu la "fapta savarsita este prevazuta")
Permis suspendat
SuiramASAB
Sunt din Cv si lucrez in Bucuresti. La intoarcerea spre casa m-am ratacit si eram atent la indicatoare. Insa baietii dupa cum se vede nu au norma la amenzi ... (vezi toată discuția)