avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza poluare sonora
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza poluare sonora

Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce vibratii (zgomot) foarte puternice, care se aud si la mine in apartament cu intensitate foarte mare.
As dori o firma autorizata (locuiesc in Onesti, Bacau) care sa masoare intensitatea acestor vibratii.
Cel mai recent răspuns: rbeloiu , utilizator 17:20, 18 Noiembrie 2018
Va puteti adresa DJSP care are in componenta laborator de determinari fizice (zgomot si vibratii) la locurile de munca, care contracost poate face determinari si sa va emita buletin de determinare noxa.
Va puteti adresa si unei firme autorizate de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul muncii pentru a efectua determinari de noxe fizice. Gasiti firme autorizate (Servicii externe de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca) din judetul dvs. pe internet sau pe site-ul Inspectiei muncii.
Puteti incheia o intelegere amiabila cu laboratorul de patiserie daca se angajaeaza sa-si antifoneze la interior laboratorul inainte de a deschide o actiune in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna seara,
Exista experti judiciari in specializarea Poluare fonica. unul dintre ei ar putea sa va ajute in problema dvs. : [ link extern ]
Expertii tehnici judiciari nu efectueaza determinari, doar analizeaza buletinele de determinare noxe intocmite de firme autorizate.
Buna ziua,

Expertii judiciari in domeniul Polouare fonica nu fac masuratori pentru exista reglementari in acest sens, sau pentru ca au nevoie de aparatura specifica?

Mie mi se pare ca situatia este similara cu expertizele topo. Daca am inteles corect, acesti experti fac masuratori pe teren.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
rbeloiu, utilizator
Ar putea face in mod legal, masuratori in teren, expertii din specializarea poluare fonica si expertii din specializarea protectia muncii daca ar detine aparatura necesara, ar fi abilitati de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii sa efectueze determinari de zgomot, respectiv determinari de vibratii, iar in autorizatia emisa de catre MJ ar exista mentiuni legata de aceasta abilitare. In prezent, dupa stiinta mea, in lista afisata pe site-ul MJ nu sunt nominalizati astfel de experti/ specialisti tehnici judiciari.
In primul rand ar trebui sa existe o astfel de specializare de expertiza mentionata intr-un act normativ emis de MJ, sa zicem expert/ specialist tehnic judiciar pentru efectuare de determinari de noxe fizice si/ sau determinari de noxe chimice sau sa fie completate cele doua specializari mentionate anterior.
In prezent in Ordinul MJ nr. 199/ C/ 18.01.2010 nu exista o astfel de specializare, pe determinari de noxe, doar specialitatea nr. 79 poluare fonica, respectiv specialiteatea nr. 85 protectia muncii.
La informatii cod, din subsolul ordinului se poate citi: poz. 1 specializari existente in anul 2009 in aplicatia Experti tehnici judiciari.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

Alte discuții în legătură

Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)
Expertiza de zgomot constsil constsil buna seara, va rog sa mă consiliați pe următoarea problema. locuiesc la 11m distanță de o sală de sport acoperită cu prelată (balon) unde se ... (vezi toată discuția)
Legea zgomotului doctorATU doctorATU Buna ziua. Locuiesc in vecinatatea unui club. In fiecare seara de weekend ne confruntam cu problema zgomotului excesiv. Am sesizat telefonic politia locala ... (vezi toată discuția)