avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu cu firma rent a car
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu cu firma rent a car

Ce actiuni ar putea intreprinde o firma rent a car impotriva mea pt a recupera o suma datorata deteriorarii masinii? precizez ca firma e din Germania
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:26, 5 Octombrie 2018
Lipsesc multe detalii.
Ati semnat o asigurare complementara in acelas timp cu contractul de inchiriere?
Care este nivelul de acoperire al asigurarii obligatorii semnate o data cu semnarea contractului de inchiriere?
Daca ati deteriorat masina din culpa si fara asigurare specifica, contractul fiind de drept german veti fi dat in judecata in De, veti fi condamnat in DE si executat in Ro (daca pagubele merita eforturile mentionate).
Daca exista un prejudiciu neacoperit va poate actiona in judecata in Germania si apoi sa va execute silit daca vor obtine castig de cauza.

Nu au oprit garantie la inchiriere?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se pare ca nu au oprit garantie din moment ce i-mi cer banii
dar daca se ajunge la judecata cum pot demonstra ca zgarieturile din interior au fost de la mine din moment ce nimeni nu mi-a predat masina (mi-au dat cheile si mi-au zis sa merg sa o iau din parcare) iar cand am lasat-o respectivul a facut o verificare vizuala si a zis ca totul e ok
Despre ce zgarieturi este vorba?

Trebuie vazut ce scrie in contract pentru ca probabil nefiind atent nu ati observati zgarieturile si e greu de spus ce va iesi la proces mai ales ca veti fi judecat si in lipsa.
In mod normal trebuia sa le atrageti atentia ca masina are zgarieturi dar depinde si cum arata.
Atat la primirea cat si la predarea vehiculului inchiriat se completeza in 3 exemplare un proces verbal.
In aceste PV-uri se bifeaza defectele exterioare si interioare prezentate de catre vehicul la momentul respectiv.
Ele se semneaza de catre client si reprezentantul firmei.
Daca aveti copiile semnate destinate clientului (dupa cele 2 PV-uri) si nu rezulta diferente intre starea vehiculului la primire si la predare, aveti tot ce trebuie pt a castiga orice proces intentat impotriva dvs pe acest subiect.
Va trebui insa sa va asigurati apararea in instanta in De, altfel, veti fi condamnat in absenta in De si executat in Ro.
Atentie, decizia pronuntata in De nu va putea fi contestata in Ro.
In prima instanta faceti fotocopii lizibile dupa cele 2 PV-uri si trimiteti-le firmei cu confirmare de primire.
In mod normal aceasta actiune ar trebui sa puna capat oricarei urmariri in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspundere legală pentru bunul altuia Cristina J Cristina J Lucrez la o companie in care subalternul meu in momentul in care a plecat a avut 2 zgarieturi pe masina. Se poate ca managerul parcului auto sa ma oblige cumva ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori sa aflu ce șanse exista sa câștigi în ... RamiS# RamiS# Bună ziua! As dori sa aflu ce șanse exista sa câștigi în instanță după ce intentezi un proces pentru o firma de închirieri mașini! În cazul de ... (vezi toată discuția)
Cum "pacalesc" procedura de predare permis? Bongiovi Bongiovi Buna ziua am si eu o intrebare la cei ce se pricep cu exactitate in acest domeniu.Intamplarea e simpla veneam din club, consumasem ceva bauturi alcoolice, m-a ... (vezi toată discuția)