avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Merita actionat pe calea judecatoreasca??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Merita actionat pe calea judecatoreasca??

Tatal meu si-a vandut autoturismul incheind un contract de comodat cu cumparatorul deoarece valoarea bunului (dacia1310) era mai mica decat taxa de mediu care se impunea la acea vreme.
Acum are nevoie sa radieze autovehicului dar individul nu doreste sa coopereze. Sustine ca l-a dezmembrat (e de crezut avand in vedere ca se ocupa cu fierul vechi). Talonul i-a fost retinut (probabil circula cu ITP expirat) si se afla la Rutiera. Individul evita mereu sa fie gasit, deci nici nu se pune problema placulelor de inmatriculare si a certificatului de radiere (daca cel din urma chiar exista). Cei de la Rutiera i-au spus ca se poate rezolva doar pe cale judecatoreasca.

Intrebarea mea: poate instanta sa-l oblige sa-i inapoieze tatalui meu actele necesare si placutele in vederea radierii? Daca nu sunt de gasit, se pun propriri pe alte bunuri? Merita osteneala si investitia materiala a actionarii in judecata daca probabil nu are ce sa i se confiste?
Cel mai recent răspuns: Cris-T , utilizator 00:23, 14 Noiembrie 2018
Merita sa actionati pe orice cale legala care v-ar ajuta sa solutionati problema. Sigur realizati ca intreaga vina va apartine. Incercati sa vorbiti si la financiar poate reusiti o rezolvare pe cale administrativa. Pana la urma ce va intereseaza este sa va radiati de la taxe si impozite locale, nu de la politie.
Unde mai exact la financiar???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare autoturism viorel61 viorel61 Am urmatoarea problema : tatal meu a decedat acum 3 ani, detinea un autoturism pe care l-am instrainat acum 2 ani doar pe baza unei chitante , (nu aveam ... (vezi toată discuția)
Radiere auto dupa 4 luni de la dezmembrare dangabrieldiaconescu dangabrieldiaconescu Buna ziua, Am dus la dezmembrare la Remat Vest, in Iulie 2010, o dacie veche avand imputernicire notariala de la proprietarul masinii (tatal meu). Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)