avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto provocat de un tractor fără RCA. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto provocat de un tractor fără RCA. Vinovatul nu a vrut să mă despăgubească, ce am de făcut pentru recuperarea prejudiciului?

Buna ziua, duminica 30 septembrie 2018 am fost implicat intr-un eveniment rutier, respectiv autoturismul proprietate personala a fost lovit de catre un tractor ce nu a acordat prioritate la schimbarea directieide mers. In urma anchetei politiei la fata locului tractorul a fost declarat vinovat. Acesta nu avea RCA valabil la momentul producerii evenimentului.
Mentionez ca exista martori si au fost mentionati in declaratiile facute la sediul politiei din comuna Lieşti, judetul Galaţi
Vinovatul nu a vrut sa ma despagubeasca, citez: "Da-ma in judecată,eu nu sunt vinovat si voi contesta rezultatul anchetei de astazi!"
Intrebarea mea pentru dvs. este care sunt pasii care trebuie urmati pentru recuperarea prejudiciului si costuri aproximative pentru acest demers?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 15:50, 25 Aprilie 2019
Dechideti dosar de dauna la BAAR. Gasiti toate informatiile de care aveti nevoie pe www.baar.ro
Art. 3: Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule în limitele teritoriale prevăzute la art. 2 pct. 18.
Tractorul care a provocat accidentul de circulatie se incadreaza in prevederie acestui articol. de lege?
Da, tractorul era inmatriculat cu numar galben de primarie.
Conducatorul tractorului a fost amendat cu 3000lei pentru lipsa RCA de catre echipajul de politie sosit la fata accidentului.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
clau89, utilizator
Va incadrati la despagubiri de la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii.
Gasiti detalii mai jos.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Mihaela Molnar, Consultant asigurari
Buna seara,
Va multumesc pentru indrumari , am intocmit un dosaraanul trecut la jumatea lunii noiembrie pe care l-am depus la FPVS si dupa lungi taraganari si trageri de timp au venit cu o solutie, dar acestia m-au acuzat din biroul lor din Bucuresti ca accidentul ar fi produs din culpa comuna in proportie de 50%.
Daca ar fi fost asa nu ar fi fost normal ca echipajul de politie care a venit si a facut ancheta la fata locului sa imi dea si mie o amenda sau cel putin un avertisment scris?
Apoi din cauza ca nu am fost multumit de raspunsul oferit de catre cei din cadrul BAAR & FPVS am efectuat o cautare pe: portal.just.ro si am gasit ca cel vinovat a contestat in instanta procesul verbal intocmit in ziua accidentului, dar a pierdut. Au trecut mai bine de 30 de zile de cand decizia acestui proces a fost pronuntata.
Deci eu ma stiu nevinovat, echipajul care a efectuat ancheta la fata locului si la postul de politie m-a gasit nevinovat, si indirect organele judecatoriei unde a avut loc procesul de contestare a procesului verbal de contraventie, cum poate un functionar dintr-un birou din aceasta institutie sa ma numeasca in continuare ca vinovat 50% cu toate ca am prezentat aceste dovezi irefutabile.
Ce ar trebui sa fac pentru a imi dovedi nevinovatia in fata acestor oameni care numai de partea "victimelor strazii" nu sunt ?
Va multumesc pentru rabdarea si timpul acordat lecturarii acestor randuri.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
clau89, utilizator

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Anulare pv, recuperare pagube materiale niradu niradu Buna ziua, In data de 22.08.2014, in Piata Charles de Gaulle, am intrat in coliziune cu un alt autoturism. Dupa ce au fost date declaratiile si a fost ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)