avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare PV, recuperare pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare PV, recuperare pagube materiale

Buna ziua,

In data de 22.08.2014, in Piata Charles de Gaulle, am intrat in coliziune cu un alt autoturism. Dupa ce au fost date declaratiile si a fost vizionata inregistrare video
am fost considerat vinovat.
PV. a fost semnat cu mentrunea "nu ma consider vinovat"deoarece ne aflam in intersectie cu sens giratoriu.
Am mers in instanta am demonstrat ca nu sunt vinovat...am primit castig de cauza " a fost anulat PV".
Eu mi-am reparat masina pe banii mei.
Pana s-a dat hotararea finala d.na si-a reparat masina pe RCA-ul meu, dumneaei neavand RCA la momentul accidentui.
Acum eu am ramas si cu RCA-ul majorat in urma accidentului si cu banii dati pe reparatie.. pe mine cine ma despagubeste? ce ar tebui sa fac in continuare?
Multumesc
NR

Initial contactati persoana declarata vinovata de eveniment cu scopul solutionarii amiabile
Daca vinovatul nu intelege sa respecte hotarea judecatoreasca,formulati actiune in instanta impotriva acestuia
Contactati BAAR, va puteti recupera c/val reparatiei din Fondul de Protectie al Victimelor Strazii
Multumesc pentru raspuns,
A fost contactata .. dar sustine ca nu are nici o datorie la mine, sa contactez agentul
care a declarato nevinovata.
Am vorbit si cu agentul .. si nici dumnealui nu este vinovat.
Buna ziua,
Conform hotararii judecatoresti aveti dreptul la despagubire in baza asigurarii vinovatului. Daca persoana vinovata nu avea asigurare la momentul accidentului, va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii si primiti despagubirea de la ei. In acelasi timp va anuntati si asiguratorul dumneavoastra RCA despre hotararea instantei iar acesta isi va recupera suma platita drept despagubire de la doamna in cauza. Este bine sa discutati si aspectul majorarii RCA-ului, sa vedeti cum puteti rezolva problema.
Pentru date de contact FPVS gasiti informatiile pe internet.
Daca cineva produce un accident din vina sa si nu are RCA plateste din banii proprii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)