avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte minori

As dori sa va adresez o intrebare cu privire la o problema, sa stiu daca pot face ceva juridic in privinta aceasta. As dori sa stiu daca exista sau se poate face vre.un act, prevedere juridica,ceva in privinta unui minor. Chestiunea este urmatoarea: Am un baietel de 1 an si 5 luni si vreau sa fac un act din care sa reiasa ca in cazul in care eu patesc ceva,un accident sau in caz de deces soacra mea nu are nici un drept la el, nu il poate creste sau sa aiba alte raporturi cu el. Problema sta in felul urmator..consider ca aceasta este un pericol pt. el, copilul nefiind in siguranta cu ea. Vara aceasta, in urma unui atac de nervi soacra mea a aruncat cu 2 farfurii in copil, din fericire acesta nu a fost ranit, doar eu si sotul am fost taiati de cioburile rezultate in urma aruncarii farfuriilor. Copilul meu este operat pe cord deschis la 3 luni jumatate si numai eu stiu cat m.am chinuit prin spitale si la alergat dupa doctori pentru el. Eu si sotul cu soacra mea nu vorbim, nu avem nici un raport dupa acest accident, chiar daca stam in aceeasi curte. Ea minte si nu recunoaste acest faptul ca a aruncat cu farfurii in copil,chiar daca eu si sotul am fost martori la acest incident.Consider ca ea este un pericol pt copil si nu doresc ca fiul meu sa aiba vre.un raport cu ea, sa se afle in preajma ei. Doamne fereste, copilul putea sa fie lovit de farfurii in cap, sa fie taiat, sa ii vina vre.o bucata de ciob in gat, el fiind si operat pe cord deschis. Intrebarea este daca pot face ceva in aceasta ptivinta, un document legal ceva din care sa reiasa ca in cazul unui accident survenit mie ea sa nu se apropie de copilul meu, sa nu aiba drept sa il creasca.
Va rog foarte mult sa ma ajutati in aceasta chestiune. Astept raspunsul Dvs.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Viitor divort- procedura ionela77 ionela77 Buna ziua. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu cateva chestiuni,mai exact pe cumnata mea care vrea sa divorteze. Ea locuia in chirie cu sotul ei si cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa ... Seba74 Seba74 Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa in timp ce eu eram la o conferinta internationala. A luat fata noastra de 12 ani si a ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate si amenintare danuta2010 danuta2010 buna ziua, am si eu o intrebare. sa incep prin a povesti ce s-a intamplat. sunt divortata din septembrie 2014. custodie comuna, domiciliul fetitei la ... (vezi toată discuția)