Buna ziua . Dupa ce ordin au calculat notarii succesiunile in anul 2010? Stiu ca din anul 2011 se calculeza dupa ordinul 46/C din 2011. Dar in 2010 dupa ce ordin s-a calculat ?
După un alt Ordin mai vechi al ministrului justiției pentru stabilirea onorariilor.
În 2011 s-a reactualizat Ordinul pe fondul intrării în vigoare a noului Cod civil.
Notarii pot legaliza actele semnate de un primar de la o comuna, cu stampila primariei si cu semnatura unui notar comunal scrise la masina de scris ? Si actele scrise de mana se mai pot legaliza? Mie o notarita in 2004 mi-a legalizat astfel de acte. Acum am fost la alta notarita si a zis ca nu se poate. Trebuie sa mai incerc sa ma duc si la alti notari. Dvs. ce parere aveti?
Nu. Se legalizeaza actele oficiale, care sunt eliberate de autorități sau instituții.
Pe acelasi principiu, ar trebui să poată fi legalizată orice foaie pe care o scrie omul acasă.
Si in prezent, sunt primarii care încheie contracte de vânzare cumpărare sau de donație. Evident, ele nu pot fi legalizate, intabulate și nici nu au forță juridică.
Primarii se schimba, iar instituția notariatului, nu era atunci reglementată.
Da, cineva v-a legalizat o copie după acest document. Ori a făcut-o din neștiință, ori din neatenție, ori din nepăsare, ori intenționat. Asta nu inseamna ca o excepție devine regula.
Eu sunt sigur ca notarita care a legalizat acel document are destula experienta, si se vede clar ca eu nu puteam falsifica nici timbrele, nici stampila si nici semnatura. De exemplu pe timpuri actele de vanzare cumparare se scriau de mana, si erau facute de judecatori. Daca notarii nu mai pot legaliza asemenea acte, atunci oamenii cum pot sa dovedeasca ca bunicii lor au fost proprietarii acelor case nationalizate de comunisti ?
Probleme cu anrp
Lisonelta400
In anul 1944 primarul a emis un certificat bunicilor mei in care sunt mentionate suprafetele tuturor imobilelor. Eu vreau sa folosesc acest act la ANRP, dar ... (vezi toată discuția)