avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După ce ordin calculau notarii succesiunile în anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După ce ordin calculau notarii succesiunile în anul 2010?

Buna ziua . Dupa ce ordin au calculat notarii succesiunile in anul 2010? Stiu ca din anul 2011 se calculeza dupa ordinul 46/C din 2011. Dar in 2010 dupa ce ordin s-a calculat ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lisonelta400 , utilizator 17:47, 7 Octombrie 2018
După un alt Ordin mai vechi al ministrului justiției pentru stabilirea onorariilor.
În 2011 s-a reactualizat Ordinul pe fondul intrării în vigoare a noului Cod civil.
Notarii pot legaliza actele semnate de un primar de la o comuna, cu stampila primariei si cu semnatura unui notar comunal scrise la masina de scris ? Si actele scrise de mana se mai pot legaliza? Mie o notarita in 2004 mi-a legalizat astfel de acte. Acum am fost la alta notarita si a zis ca nu se poate. Trebuie sa mai incerc sa ma duc si la alti notari. Dvs. ce parere aveti?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Lisonelta400, utilizator
Nu. Se legalizeaza actele oficiale, care sunt eliberate de autorități sau instituții.
Pe acelasi principiu, ar trebui să poată fi legalizată orice foaie pe care o scrie omul acasă.
Si in prezent, sunt primarii care încheie contracte de vânzare cumpărare sau de donație. Evident, ele nu pot fi legalizate, intabulate și nici nu au forță juridică.
Primarii se schimba, iar instituția notariatului, nu era atunci reglementată.
Da, cineva v-a legalizat o copie după acest document. Ori a făcut-o din neștiință, ori din neatenție, ori din nepăsare, ori intenționat. Asta nu inseamna ca o excepție devine regula.
Pai si un certificat eliberat in 1944 de catre Primarie, care poarta stampila primariei si semnatuta notarului comunal nu este un act oficial?
Eu sunt sigur ca notarita care a legalizat acel document are destula experienta, si se vede clar ca eu nu puteam falsifica nici timbrele, nici stampila si nici semnatura. De exemplu pe timpuri actele de vanzare cumparare se scriau de mana, si erau facute de judecatori. Daca notarii nu mai pot legaliza asemenea acte, atunci oamenii cum pot sa dovedeasca ca bunicii lor au fost proprietarii acelor case nationalizate de comunisti ?

Alte discuții în legătură

Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In anul 1944 primarul a emis un certificat bunicilor mei in care sunt mentionate suprafetele tuturor imobilelor. Eu vreau sa folosesc acest act la ANRP, dar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In certificatul emis de primarie in 1944 suprafete casei si a magaziilor si patulelor este corecta, dar in inventarul anexa la procesul de nationalizare ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu notarii Lisonelta400 Lisonelta400 In Ordinul 46/C din 26 ianuarie 2011 scrie ca legalizarea de copii de pe înscrisurile prezentate de parti pentru fiecare pagina costa 3 lei, daca aplicam TVA ... (vezi toată discuția)