avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEME MARI CU NOTARII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEME MARI CU NOTARII

In Ordinul 46/C din 26 ianuarie 2011 scrie ca legalizarea de copii de pe înscrisurile prezentate de parti pentru fiecare pagina costa 3 lei, daca aplicam TVA de 19 % ar veni , 3 lei si 57 de bani de pagina.

Atunci de ce unii notari nu respecta ordinul si cer pentru legalizarea unei pagini 7,14 lei, când ar trebui sa ceara doar 3,57 lei ?
Pe timpuri la primarii prin 1944 actele erau scrise de mana si se punea doar stampila notarilor, aceste acte de ce unii notari nu vor sa le legalizeze, daca poarta semnatura primariei din 1944 si semnatura primarului si a unui functionar care atunci era notar la primarie ?
Cel mai recent răspuns: Lisonelta400 , utilizator 20:45, 4 Octombrie 2018
Ati mai postat o dată aceasta intrebare.
Pentru problema dvs de 3 lei sau de 5 lei, v-am explicat că onorariile stabilite în Ordinul ministrului justiției sunt minimale, nu obligatorii.
Cat priveste legalizarea copiei, niciodată procedura autentificării nu ă fost de competența primăriilor și angajaților săi
Potrivit Legii 358/1944 autentificarea o făceau doar tribunalele sau judecatoriile de pace.
Redactarea putea fi facuta de un avocat, iar la judecătoriile rurale, unde nu profesa vreun avocat, înscrisurile se redactau fără plată de unul dintre grefierii sau impiegații judecătoriei, după dictarea magistratului, sau de notarii comunali licențiați în drept.
La primarie, , actul ( certificatul unde sunt trecute bunurile mobile si imobile ale bunicilor mei ) a fost facut de primar, si este semnat de o persoana care era notar la primarie in 1944, asa scrie pe act. Pai da, se vede ca era un notar comunal, cum ati scris dumneavoastra. Dar aceste acte care poarta stampila primariei, si semnatura acelui notar comunal si au timbre de pe timpul regelui Mihai din 1944, de ce notarii de azi nu vor sa le legalizeze, adica sa dea o copie legalizata dupa ele, ca doar nu am facut eu actele, ca nu aveam cum sa falsific timbrele, si apoi nici stampila, si se poate verifica de un expert criminalist vechimea cernelii, cred ca se poate, desi am auzit ca nu se poate. ( ca daca un act vechi a fost tinut in umezeala cerneala pare mai noua decat pe un act scris acum o saptamana, deci vechimea cernelii este greu de stabilit) De ce nu vor notarii sa legalizeze aceste acte, mai ales ca in 2004 o notaritia a legalizat aceste acte tatalui meu, dar mie imi mai trebuie si alte copii legalizate, si din pacate acum notarii imi spun ca nu se poate, Care este legea care le interzice sa mai legalizeze aceste acte ? Mie mi se pare o aberatie , adica daca in 2004 au putut sa-mi dea copie legalizata dupa aceste acte, acum ce legea le interzice sa legalizeze astfel de acte, ca ei mi-au zis a le interzice legea, dar cand i-am intrebat care lege, nu mi-au zis . CARE ESTE ACEA LEGE ? Sunt sute de oameni in situatia mea la ANRP care au astfel de acte, si ANRP le cere legalizate, pentru ca in aceste acte sunt scrise suprafetele caselor nationalizate si demolate de comunisti. Cei de la ANRP mi-au cerut mie si altor oameni sa dea copii legalizate dupa ele, dar daca notarii nu tin cont de ele ce sa fac? Sa nu mai primim nicio despagubie, ca nimeni nu mai tine cont de aceste acte ? Asa este, cand statul trebuie sa dea ce au furat nemernicii de comunisti, nu mai tine cont de acte . Dupa legea asta aberanta , ar insemna ca notarii sa nu mai tina cont nici de actul din 1838 scris cu litere chirilice prin care stramosii mei au cumparat casa unde locuiesc eu. ( si eu nu as mai putea face succesiunea dupa parintii mei, si as ajunge in strada nu? ) Ce e de facut in aceasta situatie disperata si de-a dreptul aberanta ? Aceste certificate nu se gasesc nici la arhive, dar unii oameni cum a fost bunica mea le-au pastrat. ( si nu sunt acte false, dar asa se faceau pe atunci, ba mai mult procecele verbale prin care comunistii au nationalizat casele prin decretul 83/1949 sunt completate cu creionul), Ar insemna ca ANRP in cazul asta sa nu ne mai dea nimic, ca nimeni nu paote legaliza un act care a fost scris cu creionul, dar din pacate ANRP nu stie cum faceau comunistii aceste acte. Si pe timplu comunistilor au zis ca decretul 83/1949 este decret de expropriere, dar de fapt nu a fost expropriere , ci nationalizare. ( ca doar nu s-a facut expropriere pentru cauza de utilitate publica, si nu s-a dat niciun fel de despagubire). Dumneavoastra ati tras niste concluzii gresite, nu am scris ca cei de la primarie legalizau acte, primarii faceau aceste certificate in 1944, si erau semnate si de notarul comunal. CE ÎNSEAMNĂ JUDECATORII DE PACE ? SI IN LEGEA 358/1944 SCRIE CA EXISTAU NOTARI SI IN 1944, DE CE NOTARII ZIC CA NU EXISTA NOTARIAT IN 1944, CI IN 1952 ?
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Lisonelta400, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După ce ordin calculau notarii succesiunile în anul 2010? Lisonelta400 Lisonelta400 Buna ziua . Dupa ce ordin au calculat notarii succesiunile in anul 2010? Stiu ca din anul 2011 se calculeza dupa ordinul 46/C din 2011. Dar in 2010 dupa ce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu anrp Lisonelta400 Lisonelta400 In anul 1944 primarul a emis un certificat bunicilor mei in care sunt mentionate suprafetele tuturor imobilelor. Eu vreau sa folosesc acest act la ANRP, dar ... (vezi toată discuția)
Problela cu legalizarea actelor. Lisonelta400 Lisonelta400 In Ordinul 46/C din 26 ianuarie 2011 scrie ca legalizarea de copii de pe înscrisurile prezentate de parti pentru fiecare pagina costa 3 lei, daca aplicam TVA ... (vezi toată discuția)