avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot răspunde penal pentru fals și uz de fals dacă, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot răspunde penal pentru fals și uz de fals dacă, la nașterea copilului meu, nu am vrut să declar numele tatălui?

In caz ca nu vreau sa recunosc tatal (deci sa trag liniuta desi stiu cine este) si acesta doreste sa-l recunoasca si clar prin testul de paternitate o sa reuseasca, eu pot fi trasa la raspundere cu dosar penal de catre el pt fals si uz de fals pt ca am pus liniuta desi stiu cine e sau ce repercursiuni legale poate avea actiunea mea?Mentionez ca nu suntem casatoriti.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 22:15, 10 Octombrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Penal nu ati raspunde.
Restul sunt detalii tehnico-juridice.

Studentii la drept invata la drept 4 ani astfel de detalii...
Dupa facultate mai exista alte specializari...
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns! Inteleg ca raspunsul la cea de-a doua intrebare este foarte complex. Ca sa fiu mai specifica, ar putea sa ma decada din drepturi si sa obtina custodie totala (dupa ce a demonstrat prin tesul de paternitate) pt faptul ca nu am vrut sa-l recunosc de la inceput?
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu doamnă, cum să vă facă dosar penal?De unde poate el demonstra că dvs. ştiaţi cine e tatăl?! Puteţi susţine sus şi tare că dvs. credeaţi că altcineva e tatăl - nimeni nu vă face inventarul iubiţilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă ancorați în sfera ilicitului penal, însă va putea formula acțiune în instanță fondată pe art 408, alin 3 Cod Civil sens în care amândoi vă veți consuma energia și banii fără rost.
Apreciez că în intersul superior al
minorului este să aibă și figura paternă în viața lui, cu atât mai mult cu cât în această situație veți putea solicita pensie alimentară.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot? ralucamira ralucamira Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul ... (vezi toată discuția)