In caz ca nu vreau sa recunosc tatal (deci sa trag liniuta desi stiu cine este) si acesta doreste sa-l recunoasca si clar prin testul de paternitate o sa reuseasca, eu pot fi trasa la raspundere cu dosar penal de catre el pt fals si uz de fals pt ca am pus liniuta desi stiu cine e sau ce repercursiuni legale poate avea actiunea mea?Mentionez ca nu suntem casatoriti.
Multumesc frumos pentru raspuns! Inteleg ca raspunsul la cea de-a doua intrebare este foarte complex. Ca sa fiu mai specifica, ar putea sa ma decada din drepturi si sa obtina custodie totala (dupa ce a demonstrat prin tesul de paternitate) pt faptul ca nu am vrut sa-l recunosc de la inceput?
Martonze
Utilizator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu doamnă, cum să vă facă dosar penal?De unde poate el demonstra că dvs. ştiaţi cine e tatăl?! Puteţi susţine sus şi tare că dvs. credeaţi că altcineva e tatăl - nimeni nu vă face inventarul iubiţilor.
Nu vă ancorați în sfera ilicitului penal, însă va putea formula acțiune în instanță fondată pe art 408, alin 3 Cod Civil sens în care amândoi vă veți consuma energia și banii fără rost.
Apreciez că în intersul superior al
minorului este să aibă și figura paternă în viața lui, cu atât mai mult cu cât în această situație veți putea solicita pensie alimentară.